Lite historik om bloggen

Matte skapade denna blogg i mars 2010. Det var husses idé efter att vi pratat med Alfs uppfödare (innan vi hämtade honom) som gärna ville kunna följa Alfs utveckling. Husse kom på idén om att starta en blogg så att uppfödaren, som bodde 200 mil bort, kunde kolla bilder och läsa om Alf när hon ville.

Vi startade bloggen på vår hemsida först, i mars 2010. Sen installerade vi WP på vår egen sida i maj 2011. Så de gamla inläggen från 2010 finns inte att läsa på nätet längre. Husse hittade dock sparade kopior på några av de första inläggen.

Bloggens första inlägg 2010-03-31 löd så här:

Historien om Alf från Höör.
Det här är första inlägget om vår lilla vovve Alf som kommer hem med oss på söndag. Han är född i Höör i Skåne men ska nu flytta norrut till frisk luft och mycket skog och mark att springa i.

Historien om Alf började med att sambon ville skaffa en Tax. Själv var jag lite skeptisk men tänkte att jag i alla fall skulle ge taxen en chans. Så vi tog kontakt med Tax-kennlar här i Luleå och träffade flera fina glada tysta (!) och sällskapliga taxar. Då var det inte svårt att bestämma sig 😉 Vi märkte mer och mer att en tax skulle passa vår livsstil + att en tax är lagom i storleken när man bor i lägenhet som vi gör just nu. Även om vår plan är att köpa en bostadsrätt/radhus nån gång i framtiden.

Min största fördom mot taxar var att små hundar skäller konstant. Men så var det verkligen inte. Vi har varit på ett Tax-café med ca 10 -12 hundar. En skällde nån gång men i övrigt var det inte mycket ljud. De lekte och busade men inte alls så ouppfostrade som jag hade föreställt mig :p

Vi gick via valphänvisningen på taxklubbens hemsida och fick syn på Alf och hans bror Assar. Jag mejlade uppfödaren och lilla Alf fanns kvar. Det har varit en låååång månad kan man säga men nu är påsken här och vi hämtar Alfen imorn 🙂

I bloggen kommer ni kunna följa Alf och vårt liv, aktiviteter, utflykter och händelser.

Over and out
Sofia

Därefter kommer dessa inlägg:

2010-04-01
Idag åker vi!Då var det dags. Väskan är packad och allt är klart. Snart får vi träffa Lilla Alf för första gången. På jobbet har dom retat mig för att det låter som att vi ska få ett barn. På ett vis kanske det är så.
Bilder kommer så småningom när Alf är på plats i Luleå. 🙂 /Sofia

2010-04-05
Vi var framme hos Monika lite senare än vi trodde då det var längre att köra mellan Stockholm och Höör än vi hade beräknat.
Så vid 14.30 dök vi upp. Vi blev glatt bemötta av två ivriga hundar Alf och hans syster Alice och Monika.
Alf var nyfiken på oss direkt och verkade glad att träffa oss. Monika sa att det verkade som att han förstod att han skulle följa med oss. Efter några minuter låg Alfen i soffan mellan mig och Erik. Han verkade lugn och trygg.
Alice sprang runt Eriks huvud i soffan och busade värre. Alf gillar också att busa med husse :p
Efter en och en halv timme, och efter en god middag, tog vi med oss Alf till bilen.
Han gillade inte bilresan så där jättemycket. Han låg ihopkurad i baksätet med en av oss och försökte nog sova bort tiden. Han andades häftigt i början men sen kurade han ihop sig vid våra ben och såg ut att lugna sig lite.
Vid andra rastningen så började Alf vifta på svansen åt oss och skälla lite, han tog godis och verkade lite lugnare.
Resan gick bra och när han kom fram till Stockholm fann han sig tillrätta direkt.
Alf verkar va en lugn, trygg och vacker kille. Jag tror nog vi fått världens bästa hund! Han drar inte i kopplet, han är glad när han ser andra hundar och människor även om de kan vara lite läskiga.
Han skäller inte särskilt mycket, bara ett litet vaffnär han ser nåt roligt 🙂
Alf har hänt med på allt. Han var lite skakig när vi varit ut på promenader men så fort han varit inne med oss så har han legat och gosat eller busat med leksakerna.
Han äter och dricker även om han inte är så stor i maten. Han var lite orolig på fredag kvällen och ville bara kissa.
Igår fick Alf flyga för första gången. Allt gick bra.
Han var lugnare och andades som vanligt. Flyget landade även 10 minuter tidigare än beräknat så det gick fort.
Efter flyget blev vi bjudna på påskmiddag hos Eriks föräldrar.
Där fick han träffa de blivande hundvakterna (Eriks föräldrar), Eriks farmor och min syster och hennes kille.
Omdömena blev bara positiva. "han har så kloka ögon, man ser i ögonen att han är en trygg hund och så klart va söt han är. Alf hälsade glatt på alla och viftade på svansen. När han sen kom hem somnade han nästan direkt efter allt ståhej.
Veckan som kommer ska Alf bara få vara hemma och leka och gå ut i snön. Just nu ligger han brevid mig i soffan och snarkar 🙂 Sofia

2010-04-06
Vilket tråkigt väder…Tyvärr har Alf kommit till Norrbotten under den tråkigaste årstiden, våren. Här ska nu 1 m snö smälta vilket innebär isslask, blöta tassar, tråkiga vägar att gå på [eftersom stigarna i skogen är fulla med snö] och snöras.
Alf har skällt på gubbarna som skottar taken här. Det har varit olyckliga takras som rivit ner delar av taket på vårat område så nu är hyresvärden i full gång med snöröjningen. 

Husse och matte har lärt Alf att han får vänta i hallen och sedan kliva på en handduk eller bli duschad eftersom det är så mycket grus och smuts som fastnar i pälsen. Han är så duktig och sätter sig på handduken när man ber honom 🙂
Alf och matte plumasde genom snön igår så matte fick skorna fulla med snö! Det var inte så kul men lika glad var Alf för det.
När Alf kommit in leker han ofta en liten stund och sen somnar han i soffan.
Alf är pigg och glad men vilar mest inne. Han dricker bra men är lite svårare med maten. Han äter bara en gång per dag.
Igår fick vi luras lite och blanda i en köttbulle i matskålen så den luktade lite roligare.
Matte har dock läst på olika hundforum på Internet och där står det att alla hundar har perioder då de trilskas med maten.
Vi ska åka till en djuraffär idag och se vad dom rekommenderar för foder åt honom så han får i sig allt han behöver.Sofia

2010-04-07
Vila och uteträning.
Det trista gråa vädret fortsätter men Alf och matte hittade något jätteroligt att göra i snön igår.
Alf hittade en halvt upplogad bana på vår multiarena (en utomhuslekpark på bostadsområdet) där det låg kanske 2-3 cm blötsnö.
Han skuttade runt och lekte som en tok. Det var så roligt att springa efter snöbollar som matte kastade. Vi måste filma det idag för han ser jätterolig ut!
Husse kom även på den briljanta idén att hockeyrinken på baksidan av skolan går att använda till att träna Alf på inkallning.
Den har ju staket runt om så Alf kan inte springa iväg från oss. Så vi tränade lite där igår med Alf lös. Det var också roligt.
Finns ju ingen is kvar utan bara lite snö, som var så roligt 😉
Inne har Alf hittat många viloställningar, några ser mer osköna ut än andra men han sover gott.
Alf har fått en favoritleksak tror vi. Igår kom vi på att vi fick hundleksaker i julklapp så vi tog fram fågeln som piper. Och den lekte han länge med 🙂

Alfs första kloklippning.

2010-04-08
Kloklippning
Igår provade vi klippa klorna vilket fick jättebra. Vi tog bara ytterst lite eftersom hans klor ser bra ut.
Det är så skönt med Alf att han inte är rädd för något (möjligen diskmaskinen för den skällde han ut igår :p).
Alf åt dessutom upp ALL mat i skålen igårkväll och åt även lite nu på morgonen! Så nu kan matte känna sig lugn igen.
Som nybliven hundägare var vi lite oroliga över att han inte åt som han skulle men på djuraffären förklarade dom att unghunden växer mindre i perioder och då har de inte lika stort behov av mat och sedan går det över.
Tur det finns kunnigt folk att fråga.
Det hände även en olycka inne igår men det var för att husse busade med Affe en stund på kvällen och vi hann inte med (eller förstod inte) att Alf blev kissnödig.
Men ingen fara på taket, det var bara torka upp och återgå till det vanliga igen 🙂
Alf får vara i soffan men vi har täckt den med två filtar pga all sand.
Matte ska dammsuga idag och husse har åkt för att köpa kompostgaller som vi kan dela av rummet med när vi städar så han inte hoppar upp i soffan när vi vädrar filtarna.
Annars grått och trist väder ute… Längtar verkligen till sommaren!

2010-04-09
Semesterväder
Ja då var det snöblandat regn som serverades idag *suck* det är så trist väder ute.
Där man ska gå är det en lervälling och går man på stigarna är det blötsnö som matte och husse trampar igenom och får ett kilo snö i skorna 🙁
Hur får man vardagen att bli rolig när det är sånt här väder? Det håller i sig i säkert ett par veckor till *SUCK*
Alf är inte så sugen på att gå ut på mornarna när det är så här. Men idag skuttade han glatt iväg på förmiddagspromenaden. Han skuttade nästan hela vägen.
Igår fick nog Alf en ny kompis. Vi mötte ett par med en schanuzer som var jättesnäll. De stannade och pratade med oss och Alf en stund.
Deras hund var snäll mot unghundar sa de och hoppades att Alf skulle känna igen dem när de möts igen.
Det är bra att Affe får träffa lugna och snälla hundar så han inte blir rädd. Igår träffade han också en stooor pittbull (eller liknande ras) som också var jättesnäll.
Dock var det också en unghund som ville busa och Alf är ju lite mindre så de fick bara hälsa en kort stund.
När matte och Alf var ute igår passerade vi en äldre kvinna som gick och pratade i telefonen.
Så säger hon åt Alf att han får hälsa och jag släpper fram honom. Sen säger hon åt personen i telefonen ja det kom en medwurzt, ja du vet en sån där långhårig tax.
🙂 Jag kunde inte annat än skratta!
Vi längtar till sthlmsvädret kommer hit!

Jag kommer ihåg att det var skitväder den sommaren…

2010-04-10
Hundkräk
Idag har Alf spytt en gång (gul gegga). Han verkar pigg och glad i övrigt så det är nog inget allvarligt men vi håller koll på honom så att han inte fått i sig nåt olämpligt.
Vi har varit noga på promenaderna att han inte ska äta saker som ligger på marken.
Alf har inte varit intresserad av att tugga på saker som ligger på backen men jag vet av erfarenhet (har haft katt) att det tar en sekund så har dom svalt nåt utan att man hinner ingripa.
Alf har fått en fin reflexväst för att synas bra i mörkret. Själv är vi lite dåliga på att ta på oss reflexer vilket är dumt.
Idag har även min lillebror Martin och hans flickvän Frida varit här och hälsat på Alf trots att de är allergiska.
De tyckte han var mycket fin. Syster Helena var här igår med sin pojkvän Benny och Alf blev kallad mosters prins hela kvällen!
Det tror jag att han gillade 😉

Vi slutar där för att inte göra detta inlägget alldeles för långt. Kommer mer i nästa inlägg.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Lite historik om bloggen”

  1. Malin

    Haha himla roligt, trodde jack russels också skulle skälla mycket, var på utställning och det visade sig att det tyst och det var en annan terrierras som skällde konstant 😉 .

    När jag har hört taxar och terrier skälla mycket var när vi testade konstgryt. Men det har ju sina anledningar 😉 såg jättefina taxar där för övrigt:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.