Hålla fokus på målet

Nu närmar sig tävlingsdebuten. Matte har läst igenom alla regler och gått igenom alla moment för nybörjar rally. Vi är mer eller mindre säkra på 25 av 30 moment. De svåraste är snurrarna. Att ta dom från rätt håll och ge Alf tillräckligt med utrymme. I övrigt är det mest yttre saker som kan påverka om Alf kommer fixa skyltarna eller inte, om en hund går för nära banan och han blir rädd å gör utfall eller om något doftar för gott osv.

Då kommer tankarna. “Tänk om…” Tänk om vi skulle lyckas klara godkända poäng! Men det gäller att hålla fokus på målen. Vi ska inte sätta höga mål på vår första tävling.

Det ska bli ett övningstillfälle. Att se hur Alf klarar en tävlingssituation. Att se hur matte klarar att läsa en bana och komma ihåg alla små deltaljer om hur nära skylten man ska gå, hålla kopplet i rätt hand, om att ge Alf tillräckligt utrymme runt konorna så vi inte välter något och såna saker.

Det ska bli ett tillfälle att se och lära av andra. Hur de värmer upp, förbereder och håller fokus. Att bara ta in själva tävlingsmomentet i det hela.  Vilka moment behöver träna mer på? Var gör matte rätt/fel på banan?

Kommer vara stolt över Alf hur det än går. Har gjort färdigt lite specialgodis som han verkligen inte kan motstå. Hoppas kunna muta honom att göra sitt bästa 🙂

Nervositeten börjar komma…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Rallylydnad | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Hålla fokus på målet”

 1. Ulla Gr

  Härligt Sofia! Kommer att hålla alla tummar och tår och förmodligen kommer jag och hejar på oxå :-). Var det kl 12?

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja anmälningarna är kl 12 men jag startar nog inte förrän tidigast 13.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.