Störningsträning

Theo är så rolig, jag skulle behöva få med det på film, men hans favoritgrej är att räkna ut vad han ska göra.

Tog i dag vår musmatta (tasstarget)och la på golvet. Han trampade på den och jag klickade och belönade. Ljuset gick upp direkt. Han trampade och jag belönade med att kasta godisen åt sidan så han klev av från mattan och han sprang tillbaka till mattan stolt som en tupp. Detta fattade han ju på två röda. Så jag tog tillfället i akt att gå ut och pröva samma sak.

Gjorde samma sak på gräsmattan. Grannbarnen lekte i bakgrunden, vilket alltid är en orsak att skälla enligt honom, men han trampade lika glatt och snabbt på mattan. Provade även lite fritt följ och snurrar både åt höger och vänster. Inget problem för Theo.

Gjorde samma övning med Alf. Alf sitter/står stilla tills han får någon form av instruktion från mig. Så jag visar (pekar) på mattan och han går dit och ställer sig – klick och godis. Han sätter sig och tittar på mig igen. Jag visar  och han går. Dom är så otroligt olika.

Gjorde fritt följ och snurrar med Alf också både åt höger och vänster. Fungerade riktigt bra trots att grannbarnen gick några meter ifrån oss.

Sen ska vi inte tala om promenaden vi gick senare. Alf blev som tokig på en hund. Jag sa åt hon om på skarpen att jag inte accepterar sånt beteende. Frustrerande. Bara att börja jobba hårdare på promenaderna igen. Vi går ju med kortare koppel och det är matte och husse som bestämmer tempo och väg nu mer. Så det har varit lättare att gå med dom. Alf har ju börjat göra utfall mot cyklister också sen han chipkastrerades (pga tumörsjukdom var d nödvändigt och på rekommendation av veterinär kan tilläggas). Vet inte om det beror på chippet men det känns så för tidigare har han aldrig brytt sig om cyklister överhuvudtaget. Skulle verkligen behöva gå ut med dom en och en men tid och ork finns inte att gå två promenader varje gång.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.