Årets första cykeltur

Fortfarande rätt skön temperatur ute på kvällarna, 15 plusgrader och ännu inga myggor! Fatta så skönt! Det är nog bästa tiden på året innan myggen kommer.

Eftersom vintern varit så hal, isig och mild så har vi nog alla i denna lilla familj tappat i kondition. Nu är det dags att göra nåt åt det så vi bestämde oss för att ta första cykelturen med hundarna. Med Alfs olycka färskt i minnet (läs om när Alf fick cykeln över ryggen här) så var vi extra noga med att inga koppel får trassla in sig någonstans!

Vi tog bara en kort sväng, några 100 meter i lugnt tempo nu i början. Endast trav är godkänt även om Theo gärna går över i galopp. Han gillar ju att springa men då är det av eller på-knapp. Han måste lära sig medelvägen, att orka längre genom att springa lugnare. På grund av diskbråcket kan inte matte löpträna. Annars hade ju det varit ett bra alternativ också.  Canicross ser ju så roligt ut så fasiken att vi inte kan tävla i det. Får kanske peppa husse att börja löpa? 😉

Nå en bra början på helgen i alla fall. Imorgon ska vi leverera ett paket till taxklubben som ska finnas med på Utemässan i Lycksele. Ni som bor i närheten eller har vägarna förbi kan gå dit och träffa taxar i vår monter 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Detta inlägg är publicerat under Alf och Theos vardag och märkt av Matte. Bokmärk permalänken.

Om Matte

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.