Boktips

Sen vi ordnade ett nytt bibliotekskort efter ca 15 års frånvaro så har vi använt det flitigt. Det började med kursböckerna:

Hundspråk – etologi i ord och bild av Renée Sjöberg 
Lättläst och illustrativ bok. Det märks att mycket av innehållet är några decennier gammalt men mycket är lika aktuellt idag. Framför blir man nyfiken att börja studera sin egen hund. Många jämförelser med vargar vilket man idag börjat gå ifrån tror jag. Hund och varg anses nu vara för långt ifrån varandra för att kunna jämföras på det sättet då de lever under helt skilda förhållanden och hundar är framtagna av människan medans vargarna utvecklats evolutionärt.

Stressade hundar – Martina Nagel
Också lättläst bok med enkla förklaringar och tydliga exempel. Innehåller även ett frågeformulär som man kan fundera kring sin egen hund och reflektera över hur just den individen är utifrån sina unika förutsättningar (miljö, arv, uppväxt, särskilda händelser osv).

Sen för skoj skull lånade vi:

Min Tax av M Jensen
Trots att originalet har många år på nacken så måste jag säga att innehållet är högst aktuellt och det ger en mycket bra beskrivning av taxen som ras. Beskrivs med humor och kärlek. Kan varmt rekommenderas den som är nyfiken på taxen.

Jakt med drivande små hundar  av Dennis Liljeborg
Även här en genomgående bra beskrivning av de raser som betraktas som små drivande raser. Fina bilder och inspirerande läsning för den som är intresserad av jakt eller redan är jägare.

Kontaktkontraktet av Eva Bodfält
Det som förvånade mig mest när jag läste denna var att det mesta gör vi redan med våra hundar. Det kändes inte som något nytt! Kändes skönt att få bekräftat vad det är man redan gör och hur man kan förbättra det. Boken handlar främst om hur man skapar en relation som möjliggör inlärning hos hunden genom positiva metoder. Mycket läsvärd.

Påskläsningen blir nu Lyckliga Lydiga Hundar av Anders Hallgren och Problemhund och hundproblem av samma författare. Får väl recensera de senare 🙂

Tänk vad mycket spännande som finns på biblioteket!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.