Enligt GP så säljs det elhalsband via ett svenskt företag (vägrar länka till artikeln då jag inte vill uppmuntra någon att gå in på den hemsidan). Detta är ju helt förbjudet i Sverige och sidan ska nu kontrolleras och förhoppningsvis stängas ner omedelbums! Dock reagerar jag på den mesiga kritik som uttrycks mot dessa skadliga och skräckinjagande redskapen. Det går nog inte att understryka nog mycket hur skadligt och farligt det är att använda!

– Forskning visar att hundarna blir väldigt rädda och kan reagera besynnerligt. De förstår inte vad som händer när det plötsligt kommer smärta. En holländsk studie på polishundar visade att hundarna blev rädda både för sin förare och för träningsfältet.

Hans Rosenberg, talesman för Svenska kennelklubben, säger att det är synd om djur som fostras med elhalsband.

– Det är inte så vi ska lära våra hundar att gå fot eller sitta. Träning ska ske med uppmuntran. Om man tycker att man behöver ta till detta är man nog inte den rätta hundägaren“.

“då är man nog inte den rätta hundägaren”? Nä man ska överhuvudtaget inte ha med djur att göra om det är så man hanterar djur (och barn kan man ju fråga sig också? Nära till hands att man är våldsam mot andra och inte bara stackars hunden kanske?) !? Att bedriva forskning på området ger väl bra underlag för debatt då det finns konkreta bevis men nog känns d grymt för i ärlighetens namn, räcker inte sunt förnuft för att räkna ut hur illa detta är?!

Bara att gå till sig själv. Sker någon som helst inlärning om någon slår dig i huvudet när du gör fel? Eller lär du dig kanske bättre om någon visar rätt beteenden och du får beröm när du gör rätt?

Jag förstår överhuvudtaget inte logiken i att använda sånt här.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.