De mest underliga saker

Hundägare är kanske lite speciella ibland, vissa mer än andra. Kom på några saker som jag inte riktigt har förstått mig på. Har sett några göra följande:

slänga en full bajspåse i skogen. Varför bemödar man sig att plocka upp om man ändå slänger den i skogen? Tappa kan någon göra men ibland slängs det påsar.

– låter den okopplade hunden springa fram till alla, alt låter hunden i flexi springa fram till alla. Varför utgår man från att alla vill hälsa på min hund och varför tror man att alla andra är snälla?

– låter hunden springa ut på isen, lös nära isen, tidigt på vintern när den är svag. Här uppe kör vi bil på isen på vintern men när det precis frysit på i november/december är den tunn och svag. Stor risk för olycka!

– låter hunden springa i koppel brevid bilen på isväg?! Om hunden snubblar, kopplet fastnar eller bilen får sladd? Seriöst. Är det inte dessutom väldigt olagligt att rasta hund från bil/motorfordon? Även om en husky behöver mycket motion.

går med hunden lös nära vägar. Hur lydig en hund än är hade jag aldrig riskerat livet på den om den i ett ögonblick drar över framför en bil. Det räcker med en gång så kan den vara död. Jag hade inte chansat.

rastar hundar vid/på lekparker. Låter hunden kissa på lekställningar. Ingen respekt för omvärlden?

– låter hunden kissa på staket, soptunnor, brevlådor eller infarter till hem och gårdar. Om alla hundar kissar på samma staket så blir det för det första väldigt fult men det börjar även lukta illa och den som bor i huset är ju nödvändigtvis inte hundälskare som vill få sina saker förstörda. Kissar en hund där följer ju gärna fler efter men det går att undvika om man har koppel!

Kommer säkert fler exempel…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 7 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

7 Svar på “De mest underliga saker”

 1. Elin

  Åh vad jag håller med! Speciellt den om att rasta sin hund mot någon annans egendom, tex brevlådan. Så elakt och fräckt! Men läste om att rasta hunden i koppel bredvid bilen, är det ett skämt eller?!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nej jag önskade det var ett skämt men vi var ute på isvägarna med våran bil och så möter vi en bil med en huskey springande på sidan! Jag höll på tappa hakan. Nog för att huskeys kan kräva mycket motion men från bilen?! Dom tänkte nog inte så klart…

   Svara
 2. Jobus

  Hahah, väldigt bra frågor 😉
  Jag kan svara på första iallafall! 😛 När jag plockat upp bajs på väg till skogen, och inte hittat någon papperskorg, så kan jag lägga påsen precis vid skogskanten för att ta upp den på vägen tillbaka sedan. (Men… minnet är ju som en guldfisk). Och sedan kan jag plocka upp och tappa påsen @.@ Därför är ekologiska och nedbrytbara påsar bra XD.
  MVH!

  Svara
 3. Lynn

  Det värsta är att jag märkt att jag själv blivit en sån som inte märker att jag är en sån hundmänniska du beskriver. Kan komma på då min hund står och kissar på någons postlådestolpe att det där är ju INTE okej. Varför låter jag honom göra det då? Disträ? Får nog ta och skärpa mig lite tror jag bestämt! 🙂
  Det där med att kommunicera med sina hundar tycker jag är självklart. Men det är många gånger då jag fått väldigt konstiga blickar då jag går och pratar med mina hundar. Är jag konstig? Kanske lite.. 😉
  Tack för en bra blogg!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja nog gör man själv en del misstag 🙂 Ingen är perfekt. Men en del man möter gör samma sak om igen. Hörde två pensionärer prata på vårt område. Den ena beklagade sig över alla hundägare som bara skiter i att plocka upp efter sina hundar på motionsspåret. Den andra sa lite försiktigt ” men det är ju inte alla som gör så. Vissa plockar alltid upp” Så hoppas folk inte drar alla över en kam. Kul att du gillar bloggen!

   Svara
 4. Lovisa

  Jag förstår mig inte på folk som inte kommunicerar med sina hundar på promenader. Jag pratar massor med Nelson när vi är ute, jag berömmer och leker och ger kommandon. Men jag ser så många som bara går utan att säga ett ord till sin hund, bara drar med den i kopplet.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja jag ser samma sak. De drar hunden bakom sig, fast hunden försöker sätta sig och göra behov. Inte en blick på vad hunden vill.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.