Borde varit nyårslöfte?

Äntligen har matte fått “ändan ur vagnen” och privatbokat lokal för att kunna träna humle (Alf) och dumle (Theo) på egen hand. Utan störningar av andra. Tills vi blir nog “klara” att vara med andra. Ska bli så skönt att få ordning på lite olika moment i lugn och ro. Byta miljö och kunna träna oavsett väder.

Idag visar kvicksilvret -22 på morgonen. Man ska då inte ha bråttom eller “kort om tid” tills bussen går om man är taxägare. Alf vet inte vad ordet skynda eller bråttom betyder! Han börjar med att stanna i sängen. Kommer inte när man ropar. Det är ju för tidigt! Kl 6 på morgonen är inte Alf vaken. Han vaknar väl till vid 11 tiden kanske vanligtvis. Sen slääpar han sig ut i hallen där man står och klär på Theo. Sträcker på sig, framåt och bakåt. Gäspar alltid när man ska dra halsbandet över huvudet så det fastnar i munnen. Ta ur halsbandet ur munnen och få på det runt halsen istället.

När alla är klara att gå så stannar Alf i dörröppningen. Vädrar. Märker att det är kallt. Stirrar på en med blicken “menar du att vi ska gå ut nu?!” Kommer släpande efter en studsande Theo. Tar evigheter på sig att hitta rätt “pinkställe”. Kommer det en hund eller människa så står han och stirrar på dom tills dom gått förbi. Kan inte kissa när någon ser på. Där står matte och trampar och tänker “att jag inte lär mig att kliva upp tidigare så vi har tid med det här”…

God morgon!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 svar på ”Borde varit nyårslöfte?

  1. ja det är kul, roligt också att pudeln är en frisk ras som lever länge, så vi får se hur länge vi får ha dem =) en av våra pudlar blev nästan 17år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.