Årets första promenad

Mulet och disigt ute och runt noll grader. Hundarna var glada och pigga när vi hade tagit sovmorgon till kl. 11.30 😉 Inga smällare eller raketer och vi hälsade gott nytt år till grannar.

Sen blev vi så utomordentligt glada av att se en man komma med sin Norrbottensspets lös. Jisses tänkte jag först och tog in mina vid sidan och stannade. Spetsen sprang lös långt efter husse men så kallade han in den och vips så gick den fot och god uppmärksamhet på husse och viftandes på svansen. När han passerade oss gav han den godis och fortsatte! Inte så ofta man möter såna utpräglade jakthundar med lydnad!

En del lever ju kvar i villfarelsen att en jakthund inte ska träna lydnad för det förstör jakten. Så är det ju inte. Men det beror kanske också på hur man tränar lydnad. Om man tror att man ska tukta hunden till att kunna några “cirkuskonster” eller ett helt lydnadsprogram, ja då kan man få problem. Men om man som mannen här bara tränat in grundlydnaden inkallning med positiva metoder så har man ett mycket bättre utgångsläge även i skogen. Att träna med sin hund stärker relationen och blir en säkerhetslina inför jakten. Att kunna kalla in sin hund i skogen kan rädda livet på den.

Så året har börjat riktigt bra!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.