Hund som bet 6 åring lämnades att dö

Nu åtalas ägaren. Läs hela nyheten här men varning för hemska bilder!

“Av förundersökningsprotokollet framgår att det handlar om samma rottweiler som den 8 oktober 2012 attackerade en 6-årig pojke vid Brunnsparken. Attacken fångades på film och blev mycket uppmärksammad både i media och på sociala medier. Ägaren till hunden var inte med vid händelsen.

I över en månads tid lämnade en kvinna sin hund ensam i lägenheten i Göteborg utan vatten och mat. På torsdagen åtalades hon vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

När hundens belägenhet upptäcktes var den enligt åtalet utmärglad och kraftigt uttorkad. Den hade kraftig ögoninflammation och blödningar i munnens slemhinna. Hunden var i så dåligt skick att den fick avlivas när den kom till djursjukhuset”.

Ja va ska man säga. Vilken fruktansvärt lidande denna hund måste ha utstått från början till slut. Ägaren har ju uppenbarligen inte klarat av denna hund och skapat en instabil hund. Efter attacken verkar ägaren då ha lämnat hunden åt sitt öde. Fy så vidrigt och oansvarigt! Hunden borde ha avlivats direkt efter attacken så den hade sluppit detta lidandet också. Har inte grannar misstänkt? Bekanta? Ingen som undrat vart hunden tagit vägen? Hoppas fler vågar agera om de misstänker något fel! Så här ska ingen behöva lida.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Hund som bet 6 åring lämnades att dö”

 1. Eva H

  Läste om det via länk på FB.
  Så vidrigt att man knappt tror det är sant!
  Jag är inte särskilt blödig eller lättrörd, men detta får hjärtat att värka. Stackars jycke!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja man blir både förbannad och ledsen. Vilket öde! Helt galet!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.