Alf har blivit Oliver Twist

Mush Barf foder är verkligen en succé här hemma. I helgen har Alf tiggt till sig dubbel portion av mormor och bad sedan om mer (matte har sagt till “mormor” att Alf har fri tillgång till mat då han sällan äter allt han ska). Mormor fick ringa till matte och fråga om han verkligen ska ha mer? Naturligtvis finns det gränser även för vad Alf får äta men det är så skönt och roligt att han för första gången längtar efter mat eller visar intresse av mat! Så här i efterhand kan man ju förstå honom. Varför vilja äta torra, sterila, fabrikstillverkade kulor när man istället kan få riktig mat? Mat som är gjort på bra, naturliga råvaror och inte processade eller tillagade. Så Mush is the shit!

Nu ska vi även utnyttja det faktum att Alf gillar mat med inkallning (visselpipan). Vi kommer vissla varje gång dom får mat så att inkallningen blir förstärk av bästa belöningen. Sen utnyttja det vid inkallning. Fick tipset av en klok kollega som köpt en flatcoated retriever. Hennes uppfödare hade sedan valparna varit små visslat varje gång de fick mat. Valparna hade sedan ett beteende som satt i ryggmärgen att visslan betyder mat och kom springade på nolltid. Ett bra sätt att befästa inkallning mer som en reflex än som ett inlärt beteende 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Alf har blivit Oliver Twist”

 1. Emma

  Kul att Mush verkar gå hem! Här är det lite si och så… 😉 Vilken bra idé med inkallningsträningen, kanske vore något för oss också fast med torrfoder, det är mer populärt här hemma 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Haha ja va olika det kan vara. Alf vägrar äta torrfoder nu. Då svälter han hellre. Ska köpa mer mush idag! 🙂 Fick tipset om att inkallningsträna så, då blir det en reflex istället för ett inlärt beteende. Återstår att se om det funkar. Har börjat men det tar väl nån vecka innan man kan börja utomhus.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.