Vad täcker din försäkring?

Beroende på vilken ras du har så täcker inte hundförsäkringen alla åkommor eller sjukdomar. Vissa raser (ofta bostonterriers, mops och engelsk bulldog) får t ex inte ersättning för kejsarsnitt och nu börjar en del försäkringsbolag se över detta med de andningsrelaterade problemen som dessa raser kan ha. Ersättning kanske inte utgår om de måste opereras pga för täta andningsvägar. Andra raser får inte ersättning för höftleds/armbågsfel, som inte täcks av dolda fel försäkring.

Ett försäkringsbolag har skrivit ut i sitt senaste försäkringsbrev att de inte längre ersätter vård för t ex värmeslag eller fästingsjukdomar, eller därefter påföljande behandlingsbehov.

Tänker du på om din hund kommer att täckas av försäkringen när du köper valp? Avskräcker det dig om hundrasen undantas från vissa ersättningsgrunder?

Läser du igenom försäkringsbeskedet när det kommer? Det kan ha skett förändringar som påverkar just din ras/hund. Vi konsumenter behöver bli mer uppmärksamma på och medvetna om att det kan skilja sig från olika raser vad försäkringen täcker.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 7 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

7 Svar på “Vad täcker din försäkring?”

 1. Lena

  Bra att du tar upp detta. Undrar bara varför du inte tar upp vilka bolag du syftar på!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Vill inte hänga ut något… Alla försäkringar ser olika ut och det som passar mig kanske inte passar någon annan. Så man måste se till sina egna behov 🙂

   Svara
 2. Emma

  I nya numret av Härliga hund som damp ner i brevlådan igår jämför de olika försäkringar. Jag har också Agria, verkar vara den bästa även för oss. Men bra att det uppmärksammas!

  Svara
 3. Quila o Ronja

  Efter allt elände vi haft, med hundarna, så har jag “stenkoll” på försäkringarna! (Det är väl dock nästan det enda jag har stenkoll på, hahaha)
  Allt gott 🙂
  Susanne

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Så tråkigt m sjuka hundar. Hoppas alla är friska nu! Fick ju använda försäkringen Första gången nu när Alf fick cykeln över sig. Hade rabatt då han tidigare varit frisk.

   Svara
 4. Eva H

  Just idag fått senaste förs.brevet på Assar. Inser att jag allt ska kolla igenom ordentligt och ev. kolla mot andra. En ganska rejäl premiehöjning, men varför har jag inte hunnit sätta mig in i än.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja det är lurigt det där. Satt för någon vecka sedan och jämförde försäkringar. Då hade Agria bästa för våra hundar. Men om det ändrar sig får man söka sig nånannanstans…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.