Uppdatering ang nya regler…

Har uppdaterat följande inlägg angående nya utställningsregler från 1/7 2017 om förbud mot att kastrerade hanar deltar på utställningar.

De slår huvet på spiken med två saker de skriver:

Om det finns ett behov av att förändra mentaliteten eller någon annan egenskap hos en viss hundras bör detta ske genom ett välplanerat avelsarbete, inte genom kastration. Det är också att betrakta som en mycket negativ utveckling om den svenska traditionen att utbilda och träna hund ersätts av kirurgiska ingrepp som ett försök att göra hunden mer hanterbar“.

Precis. Kastrering ska inte ersätta uppfostran och träning. Har rasen sådana problem som man inte kan lösa på andra sätt än att begränsa hormoner måste man se över avelsarbetet omgående! Kan ju inte var svårt att räkna ut eller?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Utställningar | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Uppdatering ang nya regler…”

 1. Eva H

  Delade alldeles nyss det där på FB.
  Mycket klokt beslut tycker jag! Av det skäl du skriver och för att utställning i mina ögon är lite för att hitta de djur det skall avlas på. Och då är ju kastraterna inte mycket att räkna med…
  Men det där med att träna istället för att försöka någon sorts genväg, det är viktigt det!
  Veterinär och jag diskuterade kemisk på Assar i hans jobbgaste period. För att han skulle kunna bli ngt lugnare en tid och får lite chans lyssna mindre stressad. Många förespråkade operation, andra hundägare alltså, och ville inte förstå alls när jag påpekade att hans problem ju startade före 6 mån ålder – långt före könsmognad. (Han kom ju åter till uppf som problem redan 6 mån “gammal”.)
  Jag gissar att många skulle behöva lära mer om vad som är INLÄRDA beteenden och vad som ev orsakas av hormoner. Och inte resonerar som en kvinna jag mötte för ett antal år sedan som skulle kastrera sin hane för att “Promenaderna tar ju så’n tiiiiid!”………..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.