Farlig hundbakterie!

“En man som blev biten av en lösspringande hund ligger sedan två veckor tillbaka, dödssjuk nedsövd på intensiven i Örebro.

Hunden bet mannen i armen, såret plåstrades om på vårdcentralen och mannen skulle komma tillbaka dagen efter för uppföljning. Men följande morgon kollapsade mannen och fick föras akut med ambulans till lasarettet.

Det finns även fallbeskrivningar där personer blivit smittade sedan familjens egen hund slickat på ett sår. Vid misstänkt infektionssjukdom några dagar efter ett hund­ bett bör man överväga infektion orsakad av Capnocytophaga canimorsus. Denna långsamt växande gramnegativa stav fö­rekommer normalt i munflora hos tamhund och är en välkänd humanpatogen.”

Läs inlägget här.

Med tanke på hur mycket Theo gillar att pussas så är det nog bara ren tur i så fall att det inte blivit någon infektion av det. Hundar brukar ju dras till sår och vilja “tvätta” dom åt en. Alf slickade på min häl en gång när han låg i mitt knä, det visade sig att jag hade fått skavsårsblåsa på hälen. Theo brukar börja slicka på armen om han ligger i knät på oss, som att han vill vara snäll och tvätta en. Det är ju så svårt att säga nej då men med tanke på både dvärgbandmask, hjärtmask och nu denna infektion så får man kanske tänka om.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.