Vad pysslar han med?

En fin kväll ute. Matte tar ut två ivriga killar, som för övrigt varit hela dagen lös ute i stugan, på en promenad. Möter flera hundar, går till och med fram till en brevlåda och postar ett brev där två hundar sitter bundna (varför man nu lämnar hundarna obevakade?).  Inte ett ljud. Men så möter vi en spets efter gångstigen. Då ska Alf gapa och försöka attackera. Lyssnar inte när matte säger åt honom att stanna och sitta. Nej, bommull i öronen. Möter sedan en svart stor hund med spetssvans, det går bra, då kan dom sitta lugnt och fint. Sen kommer en liten chihuahua, den ska dom också gorma på. Varför gör dom så? Vad är det vissa hundar triggar hos dom? Det är alltid Alf som börjar gapa, den andra hunden gör oftast inget. Alf brukar ibland till och med bara gå förbi andra hundar trots att den andra hunden gormar. Varför kan dom inte bara bete sig bra kring alla hundar?

Matte sa åt dom att sitta vid vägkanten en bra stund bara för att. Det passerade cyklister och joggare. En ville dom gorma på de andra fick vara ifred. Är dom bara på knashumör ikväll eller vad?! Förvirrande!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 5 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

5 Svar på “Vad pysslar han med?”

 1. Emma

  Och förresten låter det precis som du beskriver hur Liam var innan 🙂 händer fortfarande ibland men det går framåt så tror absolut det kan bli bättre för er också!

  Svara
 2. Emma

  Jag tror att det kan vara kroppsspråket hos den mötande hunden, kan ju räcka med en liiten liten signal (höjer svansen, en blick eller liknande) från den andra hunden som gör att det triggar igång ett utfall. Kan ju även vara skillnad på om den mötande är tik, hane el kastrerad. Eller om han blev överraskad? Jättebra att han klarar vissa möten ju, bra jobbat tycker jag!

  Spårlinan är 8-9 mm tjock, den funkar säkert till tax. Den har hållt för Liams ryck och en kompis som har en shitzublandning har en likadan till honom så jag antar att den funkar för mindre hundar också 🙂 men jag använder den inte pga att jag har en annan från Paw of Sweden som jag tycker är smidigare och skönare att hålla i, den har dessutom reflex. Så är du ute efter en smidig hade jag satsat på en från pos ist! Vilken bra säljare av mina saker jag är va, not 😉

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja jag misstänker att det är något sådant. Tack för tipset!

   Svara
 3. Lena

  Jag har två hundar. Den ena som är 1,5 har alltid varit tystlåten och inte sagt ett pip vid hundmöten. Omplaceringshunden skäller som en tok…ett gällt skall som skär i öronen på både hundkompisen och matten. Häromdagen stod jag med två ylande hundar. Resulterat i att morgon- och kvällspromenaderna är gemensamma men på dagen får de egentid/kvalitetstid ? med matte. På några dagar har jag i alla fall fått tillbaka kontakten med dem och att de slutar dra i kopplet.
  När jag hade min långhåriga tax såg jag att han satte upp svansen (långfingret) åt en del hundar som genast började stormskälla på honom. Han gled förbi med högburet huvud, helt ointresserad. Kolla efter provokationer från de mötande hundarna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.