Bra och dålig avel

Fy f-n så sjukt och vad är det för människa som gör på detta vis? Måste ju vara att jämställa med någon form av våldtäcktskänsla för hunden?!

“En liten dvärghund av rasen Pomeranian dog vid en såkallad tvångsparning i Norge, där tiken hölls fast med tvång vid parningstillfället.

En kennelägare är nu polisanmäld och anmäld till Norska kennelklubben efter att hon har tvingat en tik till parning.”

Läs hela artikeln här.

Det är olagligt att tvångspara hundar både i Norge och i Sverige men oavsett lagligheten så vart f-n är etiken inom aveln om man gör på detta sätt? Hade jag varit tikägaren hade jag omgående tagit med mig hunden och gått därifrån om någon på något sätt försökt tvinga min hund till något den inte vill!

Så här går inte avel till! Polisanmälan känns lindrigt…

Ska man hålla på med avel ska man ha kunskap och hundarnas hälsa som drivkraft, inte att producera valpar. Det måste finnas en efterfrågan så att valparna kan få bra hem, vilket inte är det lättaste. Bara se på vår Theo. Hans hem kanske lät bra men han fick fara väldigt illa innan han kunde hämtas hem!

Man måste ha kunskap om hundars hälsa och sjukdomar, genetik och arv, utveckling och valpning, etologi och allmänt folkvett som säger att man inte tvingar en hund till något den inte vill!

Och kolla för guds skull upp varifrån du köper din valp så du inte stödjer sådan här djurhållning!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Bra och dålig avel”

  1. Eva H

    Fullkomligt vidrigt!
    Jag lärde som kennelflicka för länge sedan dessutom att en tik som inte vill paras ofta blir en sämre mor. Tik som då inseminerats alltså, inte parats med något som liknar våldtäkt…
    Ibland är jag lite extra glad för SKK och motsvarigheten i andra länder: denna uppf åker väl förmodligen och förhoppningsvis ut så det dånar om det!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.