Barn ska inte rasta hundar!

Ytterligare en tragisk dödshistoria där en mindre hund blir ihjälbiten av en större. Läs nyheten här.
Det än mer tragiska i historien är att det var barn som gick ut med dessa hundar och nu måste leva med minnena av händelsen.

Det äldre paret lät sitt 7 åriga barnbarn gå ut med den mindre hunden. En pappa lät sitt 5 åriga barn (!) gå ut med en bulldog av nåt slag!

Herregud hur kan man tro att barn ska klara av att förstå konsekvenser, kalkylera risker eller agera i farliga situationer eller ens förutse något sådant?! Galenskap! Barn kan inte ta ansvar för en hund, oavsett storlek, på promenad. Som det äldre paret säger – om barnet inte tappat kopplet kanske barnet blivit attackerat också/istället? Vart är vuxenansvaret i det hela? Att sen skylla på att den ena föräldern är värre (pga hundens storlek) känns än mer galet då man själv låtit ett mindre barn gå ut med sin egen hund. Båda barnen ska ha minnesbilderna av de blodiga hundarna med sig.

Vi har haft grannbarn som kommit och frågat om de får gå ut med våra hundar men vi har vänligt sagt “nej tack, de går inte ut med någon annan än oss”. Det har barnen accepterat. Jag hade aldrig velat ta på mig ansvaret om något händer.

Hoppas detta blir en varning till alla andra föräldrar. Det måste vara vuxna som tar ansvaret för djuren i familjen oavsett situation/djurart.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Barn ska inte rasta hundar!”

 1. Emma

  Håller helt med, barn ska inte ut och gå med hunden. Senast såg jag en flicka på 5-6(?) år som var ute och gick med en schäfermix, vi vände tvärt och gick åt ett annat håll.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Det hade jag också gjort. För barnet kan knappast hålla i en sån hund och hunden känner sig säkert inte trygg med en sån liten i kopplet. Även en snäll hund kan ju få för sig att vakta barnet.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.