Theo Theo Theo!

Herregud hund! Du är väl ingen retriever?!

Theo är en mycket speciell hund. Han tror nog han är en retriever för han stoppar i sig vad som helst. På promenaderna hittar man han i dikena tuggandes på nånting svart. Matte eller husse hinner sällan fram för att ta ut det. Hittills har det ju gått bra, han har väl som värst varit lite lös i magen och då kan man gissa att han ätit nåt han inte borde.

Men ikväll… Vi har varit hemma hela dagen med hundarna, inte en sekund har dom varit ensamma men ikväll hittar vi en tampongask (alltså oanvända) i hans bädd! Asken är söndertuggad men tampongerna ligger utspridda. Så förmodligen har han ju inte ätit någon för det syntes då inget plast, papper eller ludd. Han skulle ju aldrig kunna svälja en hel. Hittills har han ju bara slaktat papperssaker när han kommer åt dom. Men när?! Hur?! Var?! Toadörren är alltid stängd eftersom han annars hämtar toalettrullar och slaktar dom på golvet. Alltså, den här hunden vet inte sitt eget bästa. Det kommer att bli hans död!

Matte googlade lite på “hund som ätit tampong” och det verkar tydligen inte vara helt ovanligt bland retrievers 😉 För de flesta kommer de ut den vanliga vägen, för någon enstaka har det slutat med operation. Ja vi får helt enkelt avvakta och se om han börjar må dåligt. Vi vet ju inte heller hur länge sen det är! Han är pigg, glad och tuggar sina ben som vanligt. Får ta en låååång kvällspromenad så han får igång kistan.

Nu är vi överens i detta hushåll om att nästa gång vi kommer på honom med att ta något han inte får (han brukar bära runt på det han hittar; skor, maskeringstape, plastmuggar) så ska vi säga åt honom på skarpen. Han måste förstå att han inte får ta annat än sina ben och leksaker. Han har ju alltid ben att tugga på!

Man har ju hört om hundar som tuggat på väggar, elkablar, skor och diverse hygienprodukter. Men det går ju inte att leva med en sån hund i längden. Den kan ju dö! Vi måste kunna lämna dom ensamma korta stunder, även om vi har tillgång till hundvakter. Ska man skaffa munkorg på han? Hoppas detta går över snart och bara är en fas han går igenom som 1-åring.

TokTheo!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.