Skogspromenad

Idag tog vi en runda på berget. Tråkigt väder så vi ville inte gå nån lång sväng. Theo trivs verkligen när han får utforska och springa runt i skogen. Han skuttar och ser så glad ut 🙂 Alf söker mest efter nåt att jaga…

Vi övade på lite kroppskontroll och balans. Theos bakdelskontroll har blivit mycket bättre.

P1020237

Två barn sprang efter oss och frågade om vi också var ute och geocatchade. De blev glada när jag sa att vi bara är på promenad. De trodde väl vi skulle sno deras skatt 🙂

P1020242

P1020243

Det var halt efter allt regn så man fick passa sig vart man satte fötterna. Stenarna var hala.

P1020245

P1020248

P1020250

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 7 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

7 Svar på “Skogspromenad”

  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Nej tyvärr stannade vi inte och tittade 🙂 Men jag hoppades dom hittade sin skatt.

   Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   “Geocaching är en sysselsättning som passar för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så nogranna koordinaterna som möjligt till gömman publiceras, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga.
   Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt föremål i utbyte. Dessa föremål kallas bytessaker, eller bytesföremål. En bra riktlinje är att alltid lämna någon av minst samma värde som det man tar.
   Ibland utvidgas cachen till en så kallad multicache, där man måste besöka flera olika gömställen på vägen till slutmålet. Ibland arrangeras träffar (s.k. events) för utövare av geocaching, där koordinaterna för platsen där man skall mötas läggs ut på samma sätt som för en vanlig gömma men med tillägget att de bara gäller ett visst datum och klockslag. Olika event kan ha olika inslag, t.ex grillkvällar, städträffar (s.k. CITO-event), föreläsningar, etc.

   Geocaching är ett sammansatt amerikanskt ord som består av GEO från det grekiska geo som betyder jord, mark och CACHING från det engelska ordet cache som betyder gömställe. Uttrycket används också inom datavärlden för att beskriva att datorn tillfälligt gömmer undan något. En svensk direkt-översättning av geocaching är svår, men ett uttryck som beskriver företeelsen kan vara “Skattjakt-med-GPS”.”

   Googlade på det 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.