Bakslag

Vi tränar, går kurser försöker på alla sätt och vis men hela tiden misslyckas det när vi tar ett steg längre.

Idag hade vi bara tur. Vi tog hundarna på promenad och ska gå 50 meter ner på isen. Vi tänker att ok vi kan ha dom lös brevid oss. Nej då, dom ser en hund och denna gång ska dom fram. Nu hann dom inte ända fram men vi inser att vi hade tur. Hade den andra större hunden varit aggressiv och slitit sig så hade det gått illa. Hann inte ens be om ursäkt för kvinnan gick iväg. Jag förstår henne. Det blir ju som fördomarna blir om småhundar utan uppfostran. Utan kontroll. Jag förstår om hon blev skitsur, arg och irriterad. Vi skäms. Vi fick säkert höra ramsor efter att hon gick och det är helt rätt. Det var vi som inte kontrollerade situationen. Men varför funkar det för det mesta men inte vissa gånger? Jag blir inte klok!

Hälften av gångerna går allt bra, hunden kommer på inkallning och lyssnar på “stanna”. Men ibland är det knäck i lurarna.

Jag är så trött på att aldrig kunna lita på honom, att polletten aldrig trillar ner, att allt arbete vi lägger ner med skvallerträning osv inte ger resultat.

Vi har gått på flockpromenader och försöker träffa andra hundar lite då och då för att träna, då funkar allt perfekt. På kurs har Alf kunnat gå lös mellan alla möjliga stora hundar utan att ens blinka eller utmana. Bara blicken ner i backen och följer matte. Så den gången man vill utmana och göra det lite svårare så faller allt tillbaka på ruta ett.

Alf är verkligen den perfekta hunden, förutom att han skäller på mötande hundar. Går han med massor av hundar i flock bryr han sig inte men möter han hundar så ska det skällas och stojjas, ibland. Så får man bort det så har man en perfekt hund! Så irriterande! Fast ingen är väl perfekt? Det är väl så livet är.

Så hur många kurser, hur mycket träning med godis och belöning tar det? Ibland blir vi less och ryter till. Fast vi vet bättre. Men det går inte att alltid vara glad och positiv och belöna till tusen när hunden gör precis tvärtom!

Idag är ingen rolig dag att vara hundägare. Vi sover på saken så känns det bättre imorgon.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Bakslag”

 1. Emma

  Förstår besvikelsen! Bakslagen är inte roliga och visst skäms man.. Men jättebra att det funkar på kurser ju! Då finns det ju verkligen hopp! 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack. Jo vi ska kämpa på! Under tiden måste vi vara noga med koppel och långlina hur tråkigt det än är men det går inte att lita på dom…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.