Utställning för hela slanten

Idag hade matte uppdrag som funktionärÖvre norrlands taxklubbs utställningPEAB travet. Ett av uppdragen var att vara fotograf. Mormor följde med som hundvakt 🙂

Vi träffade också ett par som kände igen Theo! De hade lite mer information om hans tråkiga bakgrund. Hans första familj var inte snäll mot honom. Han fick tydligen också, som valp, vara mycket på balkongen och inte med familjen och dottern tyckte inte om honom. Nu var paret så glada att han kommit till ett nytt hem som tog bra hand om honom, där han inte behöver vara ensam eller bli misshandlad.

Så en vädjan till den som har husdjur men som egentligen inte har tid, ork eller lust att sköta, uppfostra eller engagera sig för sitt djur, låt djuren komma till någon som har det. För allas bästa. Det kan ju inte heller vara kul att vara djurägare och hela tiden känna att man inte klarar av uppdraget. Att inte tycka om, hela tiden bli upprörd och arg på sitt djur osv. är ju inte så kul heller. Men det är ju faktiskt inte djurens fel. Inget djur kommer att uppföra sig perfekt om man inte ger dem tid och rätt uppfostran (med positiva metoder).

Här är några bilder från dagen.

IMGP5828

IMGP5833

 

Alf och Theo var maskotar under dagen och var mest där för social träning. De skötte sig helt ok men hade lite svårt att hålla sig från att skälla när någon kom för nära grinden.

IMGP5838

 

Utanför gick det undan!

IMGP5898

Ett gäng coola strävhåriga taxar!

IMGP5931

IMGP5942

IMGP5976

IMGP5988

IMGP5998

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 14 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

14 Svar på “Utställning för hela slanten”

 1. AC

  Usch vad tråkigt det är med folk som inte sköter sina djur ordentligt 🙁 Tur att han kom till er 🙂

  Svara
 2. Elin

  Håller med dig! Jag gillar det där extra. I vanliga djurbutiker så är allt bara standard och ofta så gömmer dem blingblinghalsband och rosetter bakom kassorna.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja alla vill inte ha bara hurttas kollektion eller dogman. Ibland vill man ha något unikt som passar just min hund 🙂

   Svara
 3. Emma

  SV: Tack snälla! Vad är det ni vill skvallerträna på? Vi tränar mest på andra hundar, men även “skumma gubbar”, katter och stimmiga barn. 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Egentligen bara hundar och vissa människor som vill hälsa 🙂 Annars sköter dom sig bra.

   Svara
 4. Emma

  Det är skrämmande att se alla dessa hundar som finns till salu på exempelvis Blocket. Var och varannan hund säljes på grund av tidsbrist, jag vet inte om jag ska tycka det är bra eller dåligt med alla dessa annonser. Det är ju bra för att hunden förhoppningsvis får ett bättre hem, men samtidigt blir jag så arg över att folk skaffar hundar utan att tänka igenom situationen INNAN de skaffar den. Har själv en omplaceringshund och visst sätter det sina spår att byta familj.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jo och så hör man folk som vill avla men som inte har en aning om vad det innebär. Sätta fler valpar till livet när blocket redan kryllar av hundar som inte har något hem. Tragiskt.

   Svara
 5. Mari

  Det låter verkligen som att Theo hade det bedrövligt innan. Skönt att det slutade bra iallafall. Fina bilder.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jo det är inte en rolig historia om honom men nu slipper han det. Hoppas bara de inte skaffar ny hund.

   Svara
 6. Quila o Ronja

  Man blir helt enkelt tokig!!! Det känns ibland som att det är för lätt att bli djurägare. Jag har dock ingen lösning på problemet. En del människor ska helt enkelt inte ha djur!
  För oss, betyder dom så mycket mera än “bara ett djur”.
  Läste ditt inlägg om mannen som kastade med sin hund………det går liksom inte att beskriva hur arg man blir.
  Sv. Jaa, visst blir man rädd!! Men jag tror det kommer gå bra. Även om Skorpan bara är 5 månader, är hon ju ganska så stor 😉
  Allt gott och tack!!! Här finns också massor av fina bilder!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jo det är så jobbigt när man inte kan få stopp på dom som inte borde ha djur… Man får göra det lilla man kan.
   Tack tack! vi gillar att fota!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.