Män som “slänger runt” med hunden!

Jag blir så jäkla upprörd!

Såg idag ett par gå förbi med sin “kamphund”. Plötsligt rycker karln till i kopplet så hunden lättar från backen och landar på andra sidan cykelbanan! Va f*n är det för fel på folk? Kvinnan går bara brevid och säger inget! Hade jag varit närmare hade jag ropat och frågat va han håller på med?! Hundens nacke kommer ju gå av! Fatta vilka skador det kan bli.

Jag har sett detta tre gånger i mitt liv och alla gånger är det fullvuxna karlar som kastar runt hunden. Kan man inte behärska sig? Gör dom så med sina barn också? Alla har haft halsband på sina hundar också så nacken tar all stryk. Det är givetvis aldrig ok, om det inte är nödsituation, men om dessa hade haft sele på hunden istället så hade skadorna blivit mindre!

VAD tror dom hunden lär sig av det? DET SKER INGEN INLÄRNING GENOM BESTRAFFNING!

Jag undrar om det kan finnas ett samband mellan de hundar som utsätts för sådan behandling som senare kanske attackerar andra? För stabila hundar attackerar inte andra hundar. Men en instabil och osäker hund gör det. Och det är inte alltid dålig uppfödning. Det sitter rätt mycket i ägaren!

Ta gärna del av SKK:s nya kampanjSKÄLL INTE PÅ HUNDEN TA ANSVAR FÖR DIN HUND DU GÖR SKILLNAD“. SKK har också fattat att vi skötsamma får skäll när några få missköter sig. Ska hundar fortsätta accepteras på det sätt de gör i samhället idag så måste vi göra något åt problemägarna. För problemhundar handlar det sällan om.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 4 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

4 Svar på “Män som “slänger runt” med hunden!”

 1. Anna

  Ja verkligen! Jag har ju omplaceringsrottis och hennes husse hade gjort så med henne och han (och min dåvarande kille) sade att jag borde göra det också. Så fort jag började läsa på förstod jag ju alla BIG NO NOs kring detta och nu har vi kört skvallerträning sedan årsskiftet och det har blivit mycket bättre. Så trist med gamla tankar om dominans och “alfahannar” 🙁

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jo att det fortfarande kan hänga kvar och folk fortfarande tror att man måste göra så! Ska vi bränna häxor också? Det har vi ju också gjort?! Nä folk får baske mig se till att hänga med i forskningen! Hur kan man ens VILJA göra illa sin hund…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.