Djupa andetag!

Matte är med på ett internationellt hundforum och lagstiftning och hunduppfostran ser olika ut i olika länder. Matte blir så upprörd när hon får läsa att man i bland annat USA tycker det är ok att från dag 1, hålla valpen instängd i en bur för att den ska bli rumsren?! Herrejösses! Då får matte bita sig i tungan och försöka på ett trevligt sätt förklara att hunden inte blir rumsren för att den hålls instängd. Först handlar det om att den ska växa så pass att den faktiskt kan kontrollera blåsan. Precis som spädbarn inte kan kontrollera när det kommer så kan inte den lilla valpen det heller. Sen är det ok att begränsa utrymmet för valpen genom att t ex stänga dörrar till vissa rum eller att valpen bara får vara i det rum där ägaren är för att kunna hålla uppsikt.

Matte förklarar också att vi i Sverige har lagar som säger hur man får behandla djur, bland annat gällande burförvaring. Detta är mycket förvånande för en del. Det är klart att folk inte gör så för att vara elaka utan för att man lärt sig att det är så man ska göra och inte vet bättre.

Så genom att bita sig i tungan och skriva snälla men lååånga inlägg om hur det påverkar hunden och vilka metoder som är roligare och snällare att använda hoppas matte att åtminstone någon tar till sig och sprider vidare!

Bara skaka av sig och pussa på sina egna, bortskämda, hundar trots att det känns som att vi lever på 2000 talet och kunskap borde rimligtvis vara väl känd om positiva metoder. Bara ta djupa andetag och inse att man inte kan förändra världen på en gång men förhoppningsvis förbättre för någon.

hundburSläpp ut hundarna! 🙂

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Djupa andetag!”

  1. Jonna

    Ja det är skrämmande hur man får behandla djur i andra länder.. MEN en sak som skrämmer mig nästan ännu mer är att många i ett så upplyst land som Sverige är ännu värre.. 🙁

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.