Hundar och katters naturliga behov är viktiga!

Information från jordbruksverket om de nya reglerna, läs här.

“Hundar och katter lever väldigt nära oss människor. Vi har ofta väldigt starka band till dem och vi vill dem väl. Som djurhållare är det viktigt att veta vilka behov djuren har och kunna erbjuda dem möjlighet att bete sig så naturligt som möjligt. Jordbruksverkets föreskrifter finns till för att kunna säkerställa att de grundläggande behoven hos djuren tillgodoses”.

“Det finns regler att inomhusutrymmen för hundar och katter, som till exempel hunddagis eller i hemmet, ska vara försedda med fönster för att släppa in dagsljus. Det kravet har funnits i djurskyddsförordningen sedan 1988. Jordbruksverket har givit dispenser till vissa hunddagis för att ge dem möjlighet att hitta lösningar för att uppfylla kraven. Dispenserna löper nu ut efter fem år, och kraven på dagsljus kommer att gälla alla från den 1 maj”.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.