Kostsamt

Det kan bli kostsamt att vara oansvarig ägare. Denna person borde inte ens få ha djur, eftersom detta har upprepat sig och han trotsade koppeltvång och munkorg. Läs nyheten här.

“Hunden angrep en kvinna, som enligt åtalet åsamkades kroppsskada som en följd av angreppet. I dag hålls rättegången mot mannen, som står åtalad för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. Kvinnan som attackerades yrkar på ett skadestånd på knappt 10 000 kronor”.

Här är ytterligare ett fall i rätten. Läs nyheten här.

“Åklagaren yrkade att hundägaren skulle fällas för vållande till kroppsskada eftersom han varit oaktsam genom att låta hunden vara lös utan tillsyn trots att han visste att den var osäker på främmande människor.

Hundägaren menar att han inte varit oaktsam och att hunden inte var osäker på främmande människor. Han sade dock till poliserna som utredde på plats att han inte litade på hunden.

Den målsägande begärde drygt 60 000 kronor i skadestånd för kränkning, fysiskt och psykiskt lidande efter händelsen, ärrbildning med mera. Rätten väljer att döma hundägaren till 3000 kronor i böter för oaktsamhet och han ska betala närmare 46 000 kronor i skadestånd till den bitne”.

Hoppas att allt fler ställs inför rätta om de inte har tillsyn över sin hund. Det har gått inflation i att skaffa hund, som att man måste ha det för att ha en perfekt yta. Alla klarar inte av, har inte tid eller kunskap att ha hund. Eller så skaffar de hund av fel orsaker eller utan att läsa på. Då kan det gå så här…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.