Tips till bloggare

Nu har vi bloggat här i 3 år. Bloggen är till för att dokumentera Alfs liv och leverne men även inspirera och förhoppningsvis vara lite informativ om olika saker. Så med våra erfarenheter av bloggande kan vi ge följande tips till den som vill börja blogga:

Ha en enkel design på bloggen. Allt för rörigt och stökigt utseende gör att det blir jobbigt att läsa och man kanske väljer bort bloggen.

Ha tydlig text. Det kan vara roligt med olika teckensnitt men om det är allt för svårläsligt då hoppar man över den bloggen. Vissa teckensnitt går inte att läsa helt enkelt.

Tänk på färgsättningen. Det är jobbigare att läsa vit text mot svart bakgrund än tvärt om. Allt för grälliga färger på text eller bakgrund gör det svårläsligt. Håll gärna en och samma stil genom bloggen.

Ha gärna en header (bild högst upp). Alltid trevligt och inbjudande.

Det känns konstigt att ha kommentarer före inläggen än efter. Speciellt om man skriver långa inlägg. Ibland går detta inte att ställa in men det är ju efter man läst inlägget som man i så fall vill kommentera och då börja scrolla höst upp igen = skiter i att kommentera.

O du lägger ut bilder – skriv en bildtext, vad föreställer bilden? Vem är med? Vad händer?

Jo, ha gärna bloggen direkt där man kommer in på första sidan. Blir det för många steg till inläggen så kanske man surfar vidare istället.

Vi hoppar över bloggar där inte inläggen kommer i tidsföljd med nyast överst eller där man måste klicka in sig för att läsa inlägget. Känns för krångligt.

Allt är ju en smaksak och man ska göra det som känns bäst för en själv, men det var några tips från en som både bloggar och läser!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.