Världens fetaste tax

Vi kan bara säga usch och fy för hur Obie har blivit behandlad. Vi kommer inte lägga ut bilder på honom här för det är hemskt att se men för den som vill titta så klicka här.

Obies ägare, ett äldre par, kunde inte säga nej till hans bedjande ögon och övermatade honom under många år. Nu har en veterinär tagit hand om Obie och ska med motion och diet få honom att överleva.

Hur gulliga djur än är och hur de än tittar på en så kan inga bortförklaringar i världen rättfärdiga djurplågeri. En så fet hund, eller barn, människa, katt osv mår ju inte bra och vilken press på den lilla kroppen. Taxen med sin speciella kroppsbyggnad känns ju sämre rustad att hantera en sådan övervikt än andra raser?

Vi har ju själv ingen erfarenhet av matglada taxar, vilket man ofta hör om. Vi läste på om taxen innan vi skaffade Alf och då stod det hur viktigt det är att hålla kosten för hunden då taxar annars gärna äter med god aptit och har lätt för att bli feta. Vi har ju då en tax med motsatt problem. Han äter knappt det som serveras. Vissa dagar petar han i maten och går vidare. Han plockar sällan upp saker han hittar ute på backen. Undrar hur det hade varit om man ägt en labrador t ex som är kända för att vara den enda rasen som skulle kunna äta ihjäl sig. Vi djurägare har ett stort ansvar för hur våra djur mår. Alf mår bra trots sitt, i våra ögon, låga matintag men han håller en perfekt vikt, är fin i päls och ögon och har energi som en duracellkanin 🙂

Nu kan vi bara hålla tummarna att veterinären lyckas och att Obie kan få ett värdigt och långt liv efter detta.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.