Introduktion till Hundkojans Hundkunskap!

Jordbruksverkets föreskrifter ställer krav på att vi som hundägare förstår vad våra hundar behöver och vad som krävs för att säkerställa en god djurvälfärd. Med andra ord ska du kunna tillräckligt mycket för att se till att din hund har det bra både fysiskt och mentalt. (5 § SJVFS 2020:8). Här framgår alltså att vi inte bara behöver hålla våra djur vid liv fysiskt, genom skydd, mat och vatten. Vi behöver även veta vad våra djur mår bra av mentalt och vad de reagerar negativt på. Det finns en mängd studier på dessa områden nu mer.

I min Hundkoja har jag samlat information som alla hundägare bör ha kunskap om med utgångspunkt i svensk djurskyddslagstiftning.

Läs mer på Jordbruksverket eller på Svenska Kennelklubben

Är det här något du själv, dina valpköpare, dina kursdeltagare eller dina träningskompisar skulle vara i behov av? Gör den tillsammans!

Vi behöver förstå våra hundar för att kunna ge dem ett så bra liv som möjligt. Även välfungerande hundar har behov, samma grundläggande behov som problemhundar har.

Och vi är alla bara en svår händelse ifrån att gå från en välfungerande och glad hund till en hund med problem och stress. Därför är denna grundkunskap om det friska något alla hundägare bör ha.

I denna guide får du veta mer om innehållet i utbildningen, vilka områden som ingår i ett gott hundliv och konkreta träningstekniker. Utgångspunkten är svensk djurskyddslagstiftning som jag sedan sökt källor på – vem har forskat på området och vad säger dagens kunskapsläge? Jag har läst många böcker och artiklar. Är du nyfiken på något särskilt är du välkommen att höra av dig.

Väljer du att köpa hela utbildningen inklusive ett enklare provavsnitt (du får svara på frågorna medan du ser filmerna) så erhåller du även ett intyg på detta.

Det ingår även en checklista i del 8 där du kan checka av hundens livskvalité och se om det finns områden ni kan förbättra och du skapar därmed en bättre livskvalité för din hund!

Introduktionsfilmen är gratis och finns att se via min youtubekanal!

Vill du boka dig på utbildningens delar kan du välja att köpa en del åt gången, eller alla i ett paketpris. Läs mer här.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.