Två taxliv

Vad hinner man med under ett taxliv egentligen?

Att få syskon

Att få en bror som hänger med en i vått och torrt. Lite irriterande men mest snäll och skönt med sällskap. Sen kom människovalpen 2020.

utflykt

Utflykter till Muddus Nationalpark, stränder, natturreservat, fågeltorn, isvägar, cykelturer, jaktträningar och annat skoj. Vi har tagit oss med bil, båt, färja, cykel, ben och tassar.

Kompisar

Vad vore livet utan vänner? Bästa kompisarna i taxmaffian har hängt med sen 2012. Sen har det kommit och gått en del figurer genom livet.

Sjukdom och Rehab

Så klart kan även en tax bli sjuk. Alf och Theo har varit förhållandevis friska genom livet. Theos rygg började strula 2016 men höll sig ändå i schack med anpassningar i vardagen. Annars fick han bara en ögoninflammation.

Alf fick “unghundstumör” (histiocytom) som gick bort av sig själv, sedan adenom som vi fick operera men som blev helt bra, två muskelsstukningar men i övrigt frisk tills ålderskrämporna kom med nedsatt hörsel, demens, artros och depression.

Vi har tagit dom på massage, akupunktur, laserbehandling, simrehab och rehab i skog och mark. Ballansbollsträning uppskattade dom också.

Bada!

Fanns det något Theo älskade så var det vatten! Ner i varenda dike där det fanns lite vatten, hur skitigt det än var. Han älskade att simma. Så med flytväst på kunde han simma i stugan, alla dagar i veckan om han ville. När han smet från gården i stugan hittades han ofta sittandes vid vattnet, ett 50 tal meter från tomten.

Flytta

Ja flytta är väl ingen favorit men det var ju tanken att det skulle bli till det bättre. Det vi inte visste då var att 4 månader hemlösa skulle bli 2 år som hemlösa innan huset stod klart. Vänner och bekanta ställde upp med olika lösningar som tur var.

Träna och tävla

Alf har tävlat i Rallylydnad. Någon utställningshund var han inte, även om han fick bra betyg, då han var rädd för domaren. Så vi slutade med det. Aktivitet ska vara roligt för hunden! Men rally var han en stjärna på.

Aktiviteter

Vi har varit med och ordnat många aktiviteter i taxklubben, både som föreningsaktivitet (jaktutbildning och socialträning) men också som privatpersoner för taxägare. Socialträning och småhundsträffar har vi också varit på. Massor av kurser, minst 1 per år, har vi hunnit med. Så många vi har träffat och så mycket roligt vi har haft.

Promenader

Vi började gå flockpromenader för att Alf skulle få vänja sig vid andra hundar när han kommit till oss. Det var också i en sån grupp på FB vi hittade småtaxarnas husse och matte, som bodde granne med oss vilket vi hade missat.

Trick och trams

Att lära sig trick och trams är nyttigt, stärker kommunikationen och gör att både hund och ägare får lära känna varandra. Theo älskade trick och trams! Alf var duktig och snabblärd. Dom har fått måla tavlor, balansera, klä på sig, klä av, dra på, rulla in, dra upp, gå upp, gå ner, backa, snurra och en massa annat tokigt.

Vinna priser

Vi har ställt upp i diverse tävlingar, på nätet och i tidningar. Hundskåpet vann en bok av Per Jensen, lite hundtugg har det också blivit genom åren och Alf vann sitt fina tävlingshalsband av DogArtist (Tanja Fylking) via SKK. I Djurbutiken i stan vann vi en bok: Hundastrologi. Theo vann fototävling via Djursjukhuset och fick en första hjälpen kit!

Bygga

Så klart har dom varit med när vi byggt saker. Det ska inspekteras och godkännas

Vila

Men vad gör en tax helst? Jo, vilar sig i form…

Älskade vänner så vi saknar er.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad , | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Två taxliv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.