Vår andra tävling är inbokad

Oj oj oj nu har jag anmält mig och Alf till vår andra start i rallylydnad Nybörjarklass! Nervositeten kommer direkt även om det är tre månader kvar till start! 🙂 Det var en dubbeltävling med start både lördag och söndag men jag vågade bara anmäla oss till lördagens tävling. Vet inte om två dagar i rad blir för mycket. Nu hålls ju tävlingen i vår stad, dock inomhus, så det blir ju inte lika lång resa och väntan.

Dags att börja förbereda och lägga upp träningen igen. Vi har ju haft lite uppehåll i och med hans operation och vinterdvalan.

Dags att hitta realistiska mål igen, som den tävlingsmänniska jag är så vill jag gärna gå in för att vinna men vi är inte där. Eftersom det fortfarande bara är vår andra tävling så gäller samma sak som förra gången:

 • Klara av att gå banan utan att gå fel
 • Se hur de andra förbereder sig och hitta vårt lugn
 • Låta Alf vänja sig vid tävlingsplats
 • Bara ha kul och strunta i andra

Ni kan ju hålla en tumme för oss i mars 😉

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

4 Svar på “Vår andra tävling är inbokad”

 1. Malin

  Appropå det där med att vänja hunden vill jag även lägga till att känna av efter hundens bästa. Jag bröt idag vi tappade fokus pga många orsaker idag var det mest yttre orsaker som gjorde att vi kom av oss och tappade fokus från början. ( ala är nybörjare även jag så där stoppar jag meningen;) ) Jag vet inte helt vad jag gör när jag kommer in men jag blir så nervös att jag har svårt att få tillbaka fokus ville inte heller börja korta upp kopplet då jag kände tendes till det ( helt omedvetet faktiskt). Så jag bröt tog godis i handen och idag behövde vi som team lite godishjälp för att hitta fokus. Gör hela banan ( tror inte jag fick men i ingen sa något) och belönade med kamp när vi gick i mål. Har aldrig varit stoltare över mig själv hur knäppt det än låter. Så jävla härligt att jag iaf tänker på min hunds bästa och ger honom den tiden han behöver. Han behöver tid för att vänja sig vid denna störning faktiskt! Nu bjöd jag här på en “dålig” tävling men det är inte så farligt om det inte går som man tänkt sig:)

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack för att du delar med sig. Nej man måste ha egna mål oberoende av andra. det viktigaste är att man själv kan vara stolt över framsteg som man själv gör.

   Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack! Det kommer en tävling i er stad sen så vi kanske ses då?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.