Sablars stenkross!

Bild

Matte klädde på sig och hundarna för en skön promenad. Vi kommer inte långt så haltar båda hundarna varav Theo har ett sår i tassen. Kommunen har de senaste åren föredragit att sanda med någon sorts stenkross istället för sand. Detta skär in i hundarnas tassar rätt rejält! Dessutom får man in det med skor och hundfötter vilket gör repor på parkettgolvet. Som ni ser är det ju inte små sandkorn vi pratar om. Dessutom är de inte bara stora det är sylvassa också! Skar mig nästan på en av dom här nyss. Detta var dom jag hittade i hallen för en stund sen. Nu blir det till att författa ett mejl till tekniska förvaltningen och vädja att de börjar sanda igen! Inte använda grus. Sen sandar dom hela cykelbanan och jag ser många äldre som vill kunna ta sig fram med spark. Så om de kunde lämna halva banan osandad så kunde hundägare och sparkåkare hålla till där.

Det upplevs inte som någon förbättring av halkan heller. Dessa stora stenar lägger sig bara ovanpå som ett kullager så man rullar över dom istället. Har halkat på grund av det en gång i vinter.

IMG_20131130_152110

DSC_0569

 

Nu är taxtassarna rengjorda och fina igen men vi kan ju inte hålla oss inne en hel vinter för att dom ska grusa vägarna?!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

6 Svar på “Sablars stenkross!”

 1. Quila o Ronja

  Man kan ju bli arg för mindre! Har märkt av den där stenen också, framförallt att man får med sig så mycket in.
  Hoppa vovvarna inte får besvär i sina tassar. Skor på? VAd gör man?
  /Susanne

  Svara
 2. Eva H

  Här har det också grusats istället för sandats i några år. Man märker på hundarna att de inte är särskilt nöjda precis…
  Jag själv är det absolut inte heller, för hundarnas skull men också som du säger att man även själv halkar PGA gruset.

  Svara
 3. Terése

  Men oj, där verkar de inte tänkt till ordentligt. Kanske skulle mejla kommunen (utan att låta som en rabiat hundägare ;)), det skulle iaf jag ha gjort… Kanske köpa skor till hundarna? Är själv i hundskor-tankar, verkar ju himla smidigt och bra på många sätt såhär under vintern.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag har mejlat ett snällt mejl med en vädjan om att de använder sand istället 🙂 Jo ska köpa in några skor så de inte skär upp tassarna.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.