Disckbråck

Matte. Inte hunden. Igår fick matte ett brev från landstinget där det stod “Vi har fått ditt resultat från magnetkameraundersökningen. Där kan man se att du har ett måttligt stort disckbråck längst ner i ländryggen som klämmer nervroten. I övrigt inget anmärkningsvärt“. Inget anmärkningsvärt? Det första som stod då?! Fan att det var så illa! Det trodde vi inte. Eller hoppades inte kanske.

Det framgår inget mer av brevet, inget om behandling, förebyggande, rehabiliterande eller nån annan vård man kan få eller bör söka själv. Ringde upp vårdcentralen och imorgon ska doktorn ringa upp.

Det jag har förstått är att när man har diskbråck ska man vara så mycket i rörelse som man kan. Varför är det så att när en tax får diskbråck så ska den vara i burvila? Vad är skillnaden?

Matte åkte till Madeira två veckor efter smärtan kom. Av alla promenader hela dagarna blev det ju bättre. Borde inte även djuren bli bättre på samma sätt av rörelse? Nu har jag legat i förkylning en veckan och så fort jag inte rör mig så får jag ondare i ryggen.

Här har man gått och oroat sig över taxens rygg och så får man själv diskbråck. Nå bara bryta ihop och komma igen!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.