Balanskudden

Har köpt en balanskudde som komplement till pilatesbollen som jag hade hemma. Ja den kanske är lite väl stor för taxarna men dom får inte hoppa upp och ner! Jag lyfter dom eller så får dom gå från en låda/trappsteg eller liknande.

Här tränar vi lite olika positioner på balanskudden.

Alf tränar lite olika sitt och ligg övningar på bollen, jag håller hela tiden en hand runt honom så han inte ramlar.

dsc_0167

Tanken med träningen är att i korta pass träna styrka och balans genom att sitta/stå/ligga på bollen. Andra övningar är att stå med frambenen mot bollen och röra sig i sidled. Bollen håller jag fast med mina ben så den inte kan rulla.

Här är ett klipp när Theo balanserar på kudden. I början räcker det med en tass på eller två. Men tanken är att han ska kunna stå med alla ben på kudden.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Balanskudden”

 1. Erika

  Men åh <3 ! Vilka duktiga gullepluttar. Och vilken bra och nyttig sysselsättning för långa taxryggar och korta små ben. Det där borde jag lära mig att göra med mina klumpedunsar också, fast för deras del handlar det väl mer om att de skulle behöva få bättre kontroll på sina kroppar. Samt jämnare muskulatur förstås. (Ungefär vad man själv skulle behöva 🙂 ! )

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag har googlat och kollat youtube. Börjat smått och går försiktigt fram. Så våga prova. Är man lyhörd ser man vad hunden klarar och inte. Har rådfrågat en sjukgymnast också som sa att vi inte skulle göra detta närmaste veckorna efter diskbråcket men nu har det ju gått ett halvår så nu vågar jag prova försiktigt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.