Årets sista dag

Ja idag är det årets sista. Årets sista promenad. Årets sista måltid. Årets sista sovmorgon. Årets sista….

Årets sista morgonpromenad. Vi gick en långsväng nu på förmiddagen. Ikväll kommer ju raketerna och då vill vi inte vara ute mer än nödvändigt. Även om våra hundar inte är skotträdda/smällarrädda. Vi tränar ju på sånt året runt. Inte bara kring nyår. Jag tror det är viktigt att jobba med rädslorna i tid, inte droga ner hunden över nyår varje år.

Snön kom också lägligt till årets sista dag. Nu är det nästan inte halt alls. Bara ibland, som överraskningsmoment! 🙁 Snart är “snöhagen” nog stor för Alf att vara i på gården. Då kanske vi kan ha han lös där innanför snövallarna. Vi har ju så sjukt många harar här som springer över gårdarna.

Det går rätt bra när dom håller sig på sin sida av vägen 😉

Alf är ju dammsugaren. Han går konstant med nosen i backen. Sen ser han ut som en snögubbe med massa snö över ansiktet när han tittar upp.

Vi tog svängen via elljusspåret. En och en skäller de inte så mycket på mötande (mest Affe i så fall) men tillsammans, ja herregud vilket liv! Alf skäller en gång, då går Sigge igång och sen skäller båda. Då får dom sitta ner och en tillsägelse. Men det tar tid innan dom lugnar sig. Nån gång har vi lyckats passera utan liv, då blir det massa beröm istället. Vi mötte en fin boxer efter spåret. Så vi gick åt sidan  och släppte förbi dom.

Alf letade nog såna här spår… Rådjur… Om två veckor börjar jägarexamen!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.