Farliga vägar just nu

Ja det går inte så bra för oss nu. Huset är försenat, igen och det talas om nya möte och nya möte. Vi hoppas bara allting kommer gå i lås.

I torsdags natt körde vi efter E4:an. Vi passerade en viadukt och i kurvan efteråt låg nåt på vägen. Döda renar! I 110 km/timme så var det bara sladda förbi dom. Vi klarade första sladden och mitträcket men tog vajerräcket på andra sladden och troligtvis knuffade vi renen åt sidan också för i hjulet fanns massor av päls. Efter smällen som blev när vi tog i vajerräcket trodde jag att hela sidan var sönderriven men det verkar mest som att bakhjulet fick sig en smäll. Bilen började vibrera så vi stannade vid närmaste avfart. Som tur var hade inga delar på bilen lossnat och det var några få repor efter vajerräcket. Man är ju glad att vi klarade oss oskadda och inte frontalkrockade eller fick den bakomföljande bilen i oss. Då hade vi snurrat eller voltat.

Hundarna klarade sig också. Buren är vadderad nu i vinter för att isolera. Alf var skakis efteråt men Theo verkade vara som vanligt.

På avfarten vi stannade stod också en lastbil. Visade sig vara denne som kört rakt in i en renflock. Två döda renar. Alla oskadda. Så bärgaren fick hämta våran bil och så klart hade vi inte tilläggsförsäkringen som ger oss rätt till hyrbil. Det känns lite motigt nu får jag säga. När vi är hemlösa och pendlar med bil till jobbet då det inte funkar med buss där vi bor nu. Även om bilens skador inte är något att bry sig om så går det iväg pengar igen, pengar som vi hade tänkt spara till huset.

Så var försiktig ute efter vägarna! Håll avstånd och håll ner hastigheten! 

Men för att inte gräva ner sig fullständigt så har jag en fin familj. Syrran kom med skumpa igår och sa “antingen firar vi eller så dränker vi sorgerna”. Vi valde att fira att dom köpt ett fint hus som dom snart får flytta i in. <3

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad , | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Farliga vägar just nu”

 1. Terese

  Så galet obehagligt, vilken tur ni hade som klarade er så bra. Eller, tur i oturen snarare, och jag kan tycka att ni har haft nog med otur nu. Ni måste ju vara tokiga när det kommer till detta med huset! <3

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack, ja i efterhand förstår man hur illa det hade kunnat gå om det t ex varit en älg som stod i vägen. Jo det här husbygget har inte blivit vad vi hoppades på. Orkar inte ens planera för vilka tapeter jag vill ha eller inredning. Kan bara gå och vänta och hoppas att det går framåt snart.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.