Rallykurs/träning med Theo

Igår var jag och Theo inbjudna av Svenska Lagotto Romangnolo klubben att delta på deras rallykurs/träning. I fem timmar fick vi göra övningar och träna in olika moment. Så kul att få ny inspiration. Förra grundkursen jag gick med Alf var för 4-5 år sen.

Stora problemet med Theo har varit att vi inte hittat ett lugn och en kommunikation. Han har varit stressad (glad) men det har inte gått att få kontakt. Jag var även tveksam till hur han skulle klara av att sitta i en bur studvis då vi aldrig annars har bur hemma.

Theo skötte sig mycket bra! Han skällde ut hundarna precis när vi kom ute på parkeringen. Men snabbt så lugnade han sig. Jag körde lite skvaller med avstånd.

Inne i lokalen var han i stort sett tyst! Vilken skillnad. Dofterna tog över ibland men för det mesta så gick han riktigt fint. Han var med och han lyssnade mycket bättre. Han protesterade inte heller mot att vara i buren. Där tog han det lugnt och la sig tillrätta.

Vi fick träna på att externbelöna – vilket vi tar med oss hem i träningen med Alf! Vi fick även gå rallybana med förbundna ögon och leda någon med förbundna ögon. Mycket nyttigt. Sen fick vi gå en bana med hundarna där vi skulle ha munnen full i skumtomtar (för att inte prata) och samtidigt dansa till musiken 🙂

rallylydnad received_10153079689360870

Sen blev det en inofficiell tävling, men vi fick fortfarande ge godis på banan. Theo fick pris och vann för att han var så duktig! Hade jag aldrig kunnat tro! 🙂 Lilleman kan han också.

Theo fick prova bollhavet efteråt. Det var inte så intressant men när matte la godis i badet då blev det fart på honom. Theo är så rolig när han vill testa nya saker. Han är så orädd!

bollhav DSC_3229

Stolta är vi och fina nya vänner har vi träffat. En riktigt rolig dag. Trötta och nöjda åkte vi hemåt. 

Husse och Alf hade sovit i soffan medan vi var på kurs. Alf hade inte ens brytt sig om att gå ut, det var för dåligt väder 😉

151129

Idag har vi varit på julmarknad och köpt lite julklappar. Snön den saknas fortfarande och husbygget stöter bara på nya förseningar hela tiden. Vi skulle ha flyttat in den 19/11 enligt kontraktet men det är inte ens nära klart. Vi saknar husstommarna…

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Rallykurs/träning med Theo”

 1. Erika

  Så roligt att allt funkade fint. Vad duktig du är med lille Theo och vad duktig han är som höll ihop så bra. Detta måste vara ett kvitto på att du gör tänker “rätt” med honom och att det bara är att fortsätta på den inslagna vägen.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Tack 🙂 Ja så kul att han överraskade mig med att han faktiskt kan! Man ska aldrig ge upp.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.