Djur och alkohol

En intressant diskussion om djur och alkohol. Dricker du alkohol när ditt djur är hemma? Jag gör inte det. Kan ju ha att göra med min utbildning och mitt arbete på vardagarna där jag mött många barn som levt med föräldrar som dricker för mycket. Men jag har sett vilka skador det ger, mentalt. Inte för att föräldrarna alltid är dumma mot barnen eller att barnen far fysiskt illa. Men att vara i närheten av någon man är beroende av, som till synes tappar kontrollen (börjar gå konstigt, beter sig annorlunda, talar annorlunda, kanske gråter mer än vanligt, skrattar mer än vanligt eller blir arg) måste ge en stor obehagskänsla och ett behov av att “ta över” eller “vara duktig” då den omsorgsgivande inte, till synes, klarar det.

Jag väljer att inte dricka. Alls. Inte för att jag har problem, eller har växt upp med problem. Inte heller pga mitt yrke. Jag ser bara ingen mening med det. Jag är hellre nykter, lite rikare och hälsosammare. Hur andra väljer att göra kan jag inte lägga mig i men jag tycker nog ändå att man inte ska ha fest hemma om hunden är hemma. Ljudnivån i kombination med fulla människor som kan göra tokiga, klantiga, oberäkneliga saker tycker jag inte att husdjuren ska utsättas för. Det är min åsikt.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Djur och alkohol”

 1. Sara

  Jag har inte med mina djur på fest direkt men kan absolut dricka när de är hemma. Inte ens min hund med sociala rädslor verkar vara ett dugg bekymrad över att man är onykter.

  Svara
 2. Malin

  Viktigt ämne jag tror hunden kan ta minst lika illa vid sig som ett barn. Jag kan dock dricka något glas vin, dricker lagom om jag har varit på fest. Men oftast är jag nykter på helgerna kan gå månader innan jag dricker. Jag trivs bäst som nykter:)

  Svara
 3. Zara

  Viktig fråga du tar upp!
  I dagens samhälle är det “normalt” att dricka och det anses inte konstigt att man då och då blir så pass påverkad att man lite förlorar kontrollen över sig själv. Det är märkligt.

  Jag och min syster är barn som vuxit upp med föräldrar som druckit för mycket. De var aldrig elaka mot oss men det var oerhört stressande ändå.
  Detta har gjort att jag valt att aldrig börja dricka medans min syster dricker väldigt lite för att det är gott.

  Nu har jag hund och hon kommer ju alltid ha en nykter matte. Min sambo och våra kompisar dricker så hon kommer ju stöta på fulla människor men hon kommer alltid ha mig. Om jag märker att hon inte mår bra av det så kommer jag och hon gå undan. Så är min tanke och plan. Om det är fest här hemma så är det lugna fester för pga min barndom pallar jag inte stökigheten som kan bli vid fester.

  Nu blev det en väldigt lång kommentar så jag avslutar här.
  Men som sagt! Viktigt ämne!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.