Utställningens baksida är ful

Har fått mycket feedback på föregående inlägg om utställningsverksamhet och baksidan med utställningsvärlden. Det har mörknat rejält tycker jag. Beskrivningar om folk som skakar små hundar för att de ska vara yra och stå stilla på bordet, färgning av päls för att dölja felfärgade hundar, hot och våld mot medtävlande eller domare och förgiftning av medtävlandes hundar.  Även från uppfödare själva kommer oron och kritiken gällande vad som försiggår och hur hundar ställs mot varandra. Finns det ingen gräns för hur vuxna människor beter sig?!

Det känns mer och mer som att det vore önskvärt att ta bort tävlingsdelen ur utställningsverksamheten och enbart ha exteriörbeskrivningar, utan rosetter eller titlar. Det är ju galet hur avundsjuka kan få människor att agera.

Den stora internationella utställningen Crufts pågår just nu och det kommer rapporter även därifrån om att en hund skulle ha blivit förgiftad av någon. Vet dock ej om detta är bara ägarens version eller om det är bevisat att det faktiskt förhåller sig så. Läs nyheten här.

Vad gör SKK åt detta? Vad kan man göra? Och hur får man människor att bete sig som vuxna tänkande individer?

Inget är så klart bara negativt men att det fanns så mycket fusk, så mycket trix och fix på bekostnad av hundens välmående hade jag ingen aning om.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 3 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

3 Svar på “Utställningens baksida är ful”

 1. Malin

  Vi ska vara sk djurvänner? Jag fattar inte hur man kan leva med att man förgiftat ett djur till döds?

  Svara
 2. Hanna

  Jag håller med om att utställningar blivit helt åt vansinne hemska! Jag ställer min hund “renhårigt”, våra succéer har aldrig inneburit fusk. Jag skaffade inte honom i första hand för utställning, utan arbete, att han blev så exteriört korrekt var bara tur. Men när jag ser alla dessa jakt, bruks och liknande som bara ställs ut utan arbete så har det blivit kaos. Hundraser som delas upp i arbets- och utställningsvariant, big no no..

  Men alla dessa raser som knappt kan andas, gå, se eller liknande gör mig illamående, och att folk ens vill ha sånna raser gör mig sur..

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag kan bara hålla med. Delningen av raser till två olika typer har inte fört med sig något gott skulle jag säga. En showhund skulle knappt kunna genomföra det arbete som ursprungligt var tänkt å det måste väl vara det mest tragiska? Att domarna ens tillåter det att bli så?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.