Sol och ledigt

Som matte har längtat till denna fredag. Efter en veckas jourjobb på annan ort är det så skönt att komma hem till egen säng och till vovvar och husse. Det har dessutom varit mulet, blött, grått och trist väder den senaste veckan men idag sken solen upp!    Så en timmes utevistelse gör gott i själen när man saknat solen och värmen. Det är nollgradigt och rekordsnön som kommit i vinter har börjat smälta. Fick nästan skottat fram altan så man kan ta fram en stol och sitta och sola i.

Hade bestämt mig för att träna hundmöten så packade hundarnas frukost i fickan och la till små morotsbitar. Men som vi alla vet kan man ju inte planera för de optimala mötena. Mötte två små hundar och en matte i sin egen värld så här kommer en liten lurvboll helt ensam framspringande till oss med matte gapandes några meter bort, utan att komma och hämta den lilla. Ja kaoset var ett faktum. Plogkarmarna gör att man inte kan gå av från cykelbanan utan får snällt stå där, skulle ha vänt å gått åt andra hållet direkt jag såg dom. Nå ingen skada skedd på nån av hundarna och mina lugnade sig ganska snabbt men d var ju inget bra läge att börja träna. Sen mötte vi en liten chihuahua som inte vågade gå när den såg oss så jag skvallertränade och fick mina att gå förbi med endast ett gruff från Theo. Så fort vi passerat å den lilla börjat gå så fick de söka maten i snön. Sen tog vi oss ut på isen, som bör hålla för en människa i alla fall även om isvägarna för bilar aldrig öppnades i vinter. Lyckliga grabbar som äntligen får sträcka ut och springa av sig. Som dom saknat det!

Nästa helg är det tävling för Alf igen. På hemmaplan (fast vi har dock aldrig varit i den lokalen och tränat tidigare). Får se hur det går men vi håller tummarna för ett diplom! 😉

Matte har bokat in en ansiktsbehandling kl 12 idag. Ska bli så skönt! Har även bokat in lite semesterdagar vid påsk också så vi har något att se fram emot. Våra fina vintervägar är nog ett minne blott och isarna lär tina bort rekordtidigt i år men vi kanske ändå kan få några fina soliga varma dagar vid påsk som gör att man tankar lite mer energi.

Vi väntar också på att banken och mäklaren ska kommunicera med varandra och skicka nödvändig information så att vi förhoppningsvis kan börja bygga vårt hus! 🙂 Det händer mycket nu!

Längtar du till sommaren?

 • Ja, sommaren är min favoritårstid (67%, 2 Votes)
 • Nja, vårvintern är bäst (33%, 1 Votes)
 • Nej, hade gärna haft vinter lite till (0%, 0 Votes)
 • Vet ej (0%, 0 Votes)

Total Voters: 3

Loading ... Loading ...
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Sol och ledigt”

 1. Karin

  Ny läsare här! Bra att du fick träna lite koppelträning i alla fall. Haha, annars väldigt typiskt att inte möta andra hundägare just när man ska träna.
  Vad ska du tävla i nästa helg?
  Lycka till och ha det bra!

  Ps. Tänkte att jag kanske skulle nämna att jag just nu läser sista sidorna i ” Enzo och konsten att köra fort i regn” – Vilken fantastisk bok, so far…

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Hej och välkommen! Jo det brukar ju också vara så att när man väl är jätteförberedd på hundmöten ja då möter man inte en enda hund 😉 Fick flera möten idag som gick hyfsat. Inga utfall men några skall.
   Vi tävlar i rallylydnad med Alf.

   Å den boken är bara så bra! Kan tänka mig att läsa den igen. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.