Min hund är bortskämd men….

Ja min hund är nog bortskämd som har tre familjer som tar hand om honom, men han slipper vara ensam hela dagarna och sova bort sitt liv.

Ja min hund är nog bortskämd som får uppmärksamhet när helst han påkallar, men han slipper sitta och undra varför ingen vill umgås med honom eller varför ingen ser honom.

Ja min hund är nog bortskämd som sover i husse och mattes säng, där han själv valt, men han slipper ligga i ett annat rum, ifrån sin flock, vara bortskickad.

Ja min hund är nog bortskämd som får smaka mat från människornas bord och vara med trots att han med blicken tigger mer, men han slipper bli schasad och bestraffad i matsituationer.

Ja min hund är nog bortskämd som får ligga i knät när helst han vill, men han slipper ligga i ett hörn och bli ignorerad när någon hälsar på.

Ja min hund är nog bortskämd som får godis nästan varje promenad för att inte dra i kopplet, men han slipper bli ryckt i nacken eller skälld på för att han ser nåt intressant.

Men vi älskar vår hund och han ger lika mycket tillbaka. Han behöver aldrig vara rädd eller osäker kring husse och matte, för blir det fel blir ingen arg, vi gör bara om och gör rätt! Skulle du vilja byta liv med din hund? Skulle du bli sedd, förstådd eller lyssnad på?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.