En härlig träningsdag

Galleri

Matte och Alf klev upp tidigt idag för att vara med på rallyträning. Det var en lugn och skön träning, vi var först på plats. Det kom bara två hundar till träningen så vi fick gott om plats och träna på det vi ville. Vi behöver träna mer på snurrar, stå och på att hålla position. Matte måste också lära sig skyltarna ordentligt och bli tydligare i handtecken. Ibland snurrar vi till det. Alf är riktigt duktig på snurrarna, men spiralen gör oss yra! Vi fick som sagt höra att det kommer vara en tävling redan i slutet av februari, som vi nu är anmälda till. Fick höra att domaren var trevlig men hård. Spelar det er någon roll vem som är domare när ni anmäler er till tävling? Oss gör det inget. Denna tävling är inomhus och lokalen ska tydligen vara bra utformad.

Vi hann prata lite om det här med inofficiella tävlingar och om de behövs? Det är ju ändå dagsformen och förberedelserna som avgöra hur det går just den dagen. Man tävlar ju mot sig själv i rallylydnad och kan ju ändå vara nöjd med en fin runda även om man inte vann.

Nya västen funkade bra, den var varm och har bra med fickor för godis och klicker.

Efter träningen åkte vi ut till stugan där grabbarna fick springa av sig lite.

Som ni ser har det snöat en hel del sista dagarna. Det är nog nära en meter snö nu. Nu sover dom gott i soffan båda två. Matte och moster ska på bio ikväll och se Taken 3! 

Följ oss på Instagram och Facebook

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

6 Svar på “En härlig träningsdag”

 1. Malin

  Haha jo det spelar lite roll iaf innom sporten lydnad. Har tävlat för en sånder riktig bruksnisse som man knappt får belöna hunden mellan momenten för. Då hade jag en svårbelönad hund så du kan ju fatta själv;). Har tävlat även för rättvisa men positiva domare det gick bättre både känslomässigt och poängmässigt :).

  Svara
 2. Ulla Gr

  Det är väldigt lätt att snurra till saker i rallyn….det vet jag det som är mästare på snurra

  Svara
 3. Mari

  Jag bryr mig absolut om vem som dömer. Men det beror lite på vilken gren det är. Jag har tävlat lydnad för domare som inte tyckte att taxar hade på deras plan att göra (de ville se rejäla brukshundar) och som dömde ner oss rejält utan anledning (vilket även publiken tyckte var uppenbart). Varför skulle jag tävla för nån av dem igen? I rallylydnad finns det domare som gör himla trista banor, men än så länge har jag inte valt bort att tävla för nån. I agilityn väljer jag däremot ofta bort domare, för att de alltid har höga hinder och stenhårda tider. Sen finns det nån agilitydomare som brukar göra helt idiotiska banor. Och det finns liksom ingen anledning att lägga en massa pengar och energi på att tävla för nån av dem. Jag vill att mitt hundtävlande ska vara en trevlig hobby.

  Svara
 4. Sandra

  Jag brular inte titta så mycket på domare när jag anmäler oss till tävling. Har en domare jag inte vill starta för igen men annars så ser jag olika domare som olika saker de tittar på och ger feedback på

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag har ju ställt ut också men där finns d domare jag inte tycker hanterar hundar på ett bra sätt.. Dom skulle jag undvika.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.