Vidriga berättelser från folk utan hjärna

Har fått läsa två hemska historier idag om ett fenomen som ofta tillskrivs jägare av de som har bestämt sig för att hata jakt utan att förstå vad det står för. En jägare gör aldrig så här. En jägare fördömer sådant beteende och en jägare månar om alla djur och utsätter dem aldrig för onödigt lidande. Vad dessa “hundägare” har gjort är inget annat än rent djurplågeri av värsta sort! Läs hela nyheten här.

En man skryter med att hans två “kamphundar” har jagat och fällt ett rådjur. Hur dum i huvudet får man vara som ägare? Hundar får aldrig jaga vilda djur på det sättet, än mindre plåga ihjäl dom som dessa två gör. Att ägare sedan inte skäms ögonen ur sig och omgående köper allehanda koppel och bannar sig själv vittnar ju om den låga IQ personen måste ha.

Att hundar tar rådjur och att ägaren sedan skryter med det är helt förkastligt. Jägare använder särskilt anpassade hundar som inte ska vara skarpsprungna för att få viltet i pass där det skjuts. Att ha hundar som tar rådjur är inte acceptabelt, säger Benny Nilsson.
Benny Nilsson menar att hundägaren kan ha gjort sig skyldig till flera brott när hundarna rev rådjuret.
– Flera brott mot jaktlagstiftningen ligger nära till hands. Det ser ut som att rådjuret revs på våren då det inte är jakttid på rådjur. Jag tror heller inte att hundägaren är jägare och då är det tveksamt om han har jakträtt där det här inträffade.

Jakträtt eller inte, man plågar inte ihjäl djur! Ska man jaga ska man ha rätt utbildning, rätt utrustning och rätt kunskaper för att göra det, allt för att jakten ska ske etiskt och utan lidande.

Man ska inte hata andra människor för hat föder bara hat. Men ibland har jag svårt att hålla mig från känslan av hat. I detta fallet känns det befogat.

Som en kommentar på detta vidriga brott fick vi på vår fb sida veta att detta inte är ett nytt fenomen. (Att folk är dumma i huvudet har väl varit känt länge men man hade ju hoppats att sånt här inte förekommer). Inlägget ser ut så här:

Jag önskar att jag fortfarande blev förvånad…… Tyvärr kan jag berätta om några hundägare här för kanske 10 år sedan. Jag satt vid mitt köksfönster som vetter mot liten skogsbacke. Såg först rådjur i fullt språng och sedan en golden o 2 andra hundar efter. Några dagar senare mötte jag goldenägaren (den vovven var lätt igenkänd av ett särskilt skäl) och frågade om den kände till att hunden jagade rådjur. “Ja visst! Det är så bra motion för dem!” Det visade sig att dessa ägare MED FLIT kopplade loss sina hundar när rådjuren syntes!!!!! (Vi har gott om rå här) Jag kollade med polisen som konstaterade olaga jakt vilket jag sa’ till ägaren nästa gång. Inga glada miner där inte…. (Till saken hör att rået sprang rakt mot starkt trafikerad väg med hög hastighet men inte ens det brydde sig hundägarna om…..)

Hur kan man motivera ett sådant hetsbeteende mot det stackars rådjuret med att det är “bra motion för hunden“? Det här talar ju åter igen för att vi måste begränsa möjligheterna för vem som helst att skaffa hundar. Jag finner inga ord för (eller så kan jag inte skriva dom här) för detta vidriga beteende och nonchalans från ägarna sida. Med Sveriges mesiga lagar så lär väl inget hända än att personen får en skarp tillsägelse och några elaka kommentarer på fb. Dryga böter (pengar förstår de flesta), fängelsestraff och djurförbud är väl det minsta man kan begära?

Å så får jägare höra att dom är djurplågare…

Ja världen är galen.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Vidriga berättelser från folk utan hjärna”

  1. Malin

    Blev skitförbannad och ärligt talat när jag såg denna artikel. Olyckor händer såklart och jag har förståelse för det om man lär sig av misstagen och inte skryter om det.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.