En varning

Har läst om två otäcka fall nyligen som involverat hundar som ätit grillrester, närmare bestämt majskolvar. Intet ont anande hussar och mattar har inte upptäckt eller upptäckt majskolvarna för sent, när de glidit ner i magen på hunden.

I första andetaget kanske man inte tänker att det är en sån stor grej, det som stoppas i brukar komma ut liksom.

Tyvärr är det så att majskolvar är stora och hunden kan inte smälta dem. Det innebär ofta totalstopp i magen, ett livshotande tillstånd. Läs gärna den här artikeln från Sundsvalls djursjukhus.

Förutom våra tama hundar som kan stoppa i sig detta så kan ju även vilda djur göra det. De kan inte uppsöka veterinär och lider istället.

Så snälla tänk på att inte kasta matrester efter er. Har man tagit med sig det ut kan man bära med sig resterna till en soptunna också. Lathet eller fylla är inte skäl att lämna något efter sig, bara dåliga ursäkter för sitt eget sviniga beteende.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “En varning”

 1. Quila o Ronja

  Så himla bra, Sofia!!! Det måste verkligen ut. Informeras om detta hemska som kan hända med majskolvar. Att en majskolv kan ligga i magsäcken på en hund i 5 veckor, utan att den ändrar sig något, det hade inte ens jag en aning om. Men nu fick jag veta, med besked. Skorpan är en av alla som var en hårsmån från att avlida, när majskolven sedan satt sig fast på sin väg ut i tarmen.
  Så glad att du skrev detta!!
  Kram
  Susanne

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.