Skön men kall promenad

April vädret håller i sig. Termometern visar nu närmare 10 grader i solen dock är vindarna så kalla att man luras. Vårjackan är nästan lite för tunn ännu. Bäst att ha nåt på huvudet också. Men nu kan man lukta sig till att sommaren är nära… Det blev en tur runt sjön, 6,8 km. Lite fokusträning, sitt-stanna övningar och bus hanns med. Även en diskrimineringsövning, som gick så där när matte var lite oengagerad och höll i kamera, koppel och godis. Svårt att stoppa Theo när han hoppar ner.

Lite hopp och lek så de får bränna energi.

IMG_0056

Träna hundmöten. Det går framåt! IMG_0062

IMG_0067

Lejontämjaren husse med besten Theo! 🙂 IMG_0070 Hemma har vi tränat lite på att “stå” vilket går sådär för Theo (som sätter ner rumpan efter 1 sek) men Alf har börjat förstå och med omvänt lockande går det rätt bra.

De fick även göra lite trick – städa – vilket gick bättre för Theo, som tränat betydligt mindre än Alf, än vad jag trodde. Ibland överraskar han! Fortfarande är det svårt att ge Theo godisbelöning då han sätter i halsen! Vad ska man göra?

Har en plåt blodpudding på tork i ugnen. Hoppas det funkar och att han inte sätter dom i halsen.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Detta inlägg är publicerat under Alf och Theos vardag av Matte. Bokmärk permalänken.

Om Matte

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.