Dansa pausa

Bild

Tog en sväng med hundarna för att titta på lite fåglar. Grabbarna strejkar alltid första raksträckan efter bussgatan. De går efter och släpar tassarna, stannar, vänder, lägger sig, stannar och tittar och gör allt för att försöka dra ner på tempot. Här sitter bakåtsträvarna och tjurar i grupp. Så snart man kommit förbi denna bussgata så travar dom på som vanligt. Undrar vad dom har för sig egentligen?

140421

Så härligt nu när våren kommit på riktigt och man hör snösmältningen i bäckarna. Synd att ljudet inte går att få med i bilderna. Det porlade så mysigt så vi stannade och lyssnade ett tag.

IMG_0001

IMG_0003

Vi fick mer närkontakt än vi räknat med. Änderna kom precis förbi oss! Alf och Theo reagerade först med att vilja gå fram men stannade sedan och tittade på det söta paret.

140421

IMG_0008

IMG_0010

IMG_0015

IMG_0018

 

Ett gäng spelade freesbeegolf på ängarna.

IMG_0021

 

På hemvägen fick dom ett busryck som vanligt. Dom kör sin Dansa Pausa grej 🙂 Läste nånstans att det är ett gott socialt beteende att de busar och pausar om vartannat, att leken kontrolleras och inte går över styr. Men det ser så lustigt ut!

Dansa!

IMG_0031

IMG_0035

Pausa!

IMG_0040

 

Dansa!

IMG_0041

Pausa!

IMG_0042

Toktassar!

Alf var hård i magen igen vilket han varit till och från sen antibiotikakuren efter operationen. Matte åkte till apoteket (fantastiskt att de har öppet alla dagar till 22!) och köpte Pro-Kolin som ska vara bra för magen. Hoppas det lättar för honom annars får vi se över något mildare foder kanske eller tillsätta nåt i maten, typ olja, som underlättar matsmältningen. Alf har ju annars varit väldigt bra i magen utan problem.

Operationssåret ser nu bra ut och han verkar inte besväras mer. Så äntligen kanske han är återställd! 🙂

Nästa säkra vårtecken – det luktar grillad mat ute! Nu drar grillsäsongen igång. På riktigt. Mat smakar bäst ute!

 

 

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Dansa pausa”

 1. lisa

  Konstigt att dom tvärvägrar att gå med på den där sträckan o sedan kan gå helt normalt ! Men det är väl hundar i ett nötskal, konstiga saker som dom har för sig som vi människor itne förstår ett dyft av 😉
  Kul grej det där med “dansa, pausa” leken, så gör Eddie o Zorro också när vi är ute 🙂

  SV: Tack! Ja det är jättehärligt! Längtar dock till vattnet blivit varmare så man kan joina doggsen 😉 Älskar att simma !
  Haha ja vilken skillnad!! Vart i Sverige bor du? Här hemma går jag omkring i shorts o linne 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.