Kurskväll

Då är det dags att ladda för vardagslydnad II träff 2. Första gången fick vi träna slalom med lösa hundar. Sen fick vi läxa att träna kontaktövningar med vovvarna. Ska bli kul att se om det går bättre denna gång.

Hundhuset ska ordna småhundsträffar! Perfekt. Då behöver inte matte oroa sig för stojjiga lekar. Sen ska rallylydnadsträffar komma igång på tisdagkvällar (då matte rider) så vi kan inte gå med på dom 🙁 Man kan inte vara med på allt roligt. På lördag ska vi på utställning på HH. I går var husse och Alfen på utställningsträning inför detta så hoppas Alf nån gång ska vänja sig vid främlingar. Han behöver inte gilla dom men han behöver acceptera hanteringen utan att krypa ihop och skaka.

UPPDATERING

Idag fick vi träna på att inkallning lös bland andra hundar! Oj va spännande. Matte undrade hur instruktören vågade. Två större vovvar började gruffa och vi rusade dit. Så skulle man inte göra utan springa därifrån, då slutar de gruffa för de var inte arga på varandra. huj va svårt att avgöra sånt?! Det låter ju som att de slåss och inte hade jag velat vänta och se om de blir skadade eller inte. Jag vill ta bort min hund fortast möjligt. Vi fick även tips på hur hundmöten ska gå till samt läxa – träna inkallning med störningar. Matte måste lita mer på Alf. Alf verkar även vara mer dominant än vi trott. Vi har ju trott han är mer osäker men han svarar upp på mycket och orsakar bråk. Det är ju inte bra men det är ju bra att vi blir medvetna om det.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.