Reagerar du?

Igår reagerade matte på en facebook bild som cirkulerade runt och som folk gillade för att den var så rolig. En husky som gjorde en jätterolig min med tungan hängande på sne och såg allmänt tokig ut.

Kul tycker en del men om man tittade närmare på bilden så var det en husky i en bur med burdörren öppen och halva hunden ute. Matte reagerade på detta då man i t ex Amerika låter hundar bo i burar större delen av dygnet då husse och matte jobbar eller sover. Däremellan kan de få komma ut några timmar. (VIDRIGT). Så hunden på bilden var säkert jätteglad över att äntligen bli utsläppt efter x antal timmar instängd i en trång bur och med så hög stressfaktor som den inte kunnat göra av med får se sin matte/husse.

Matte kunde inte hålla sig och skrev en kommentar att hunden på bilden såg mer stressad ut efter att ha varit inlåst en hel dag och att det inte finns något roligt med det. Hoppas någon tänkte till och kanske också reflekterade längre än en hund som gör en tokig min. Matte reagerar ofta på dessa bilder med fyndiga texter till då det ofta är djur som inte mår bra som gör dessa “roliga” saker. På AFV (americas funniest homevideos) är det ofta filmer på hundar som biter sig själva, jagar sin svans, hoppar upp och ner, in i skåp eller vad det nu är som är så himla roligt att man måste visa det på Tv. När det egentligen oftare handlar om en enormt understimulerad/stressad hund som inte får utlopp för sin energi. Vi kan inte skratta åt sånt. Gör du?

Reagerar du på sånt du ser/läser? Brukar du kommentera?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 5 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

5 Svar på “Reagerar du?”

 1. Jobus

  Nej… Jag brukar inte känna mig särskilt road när jag ser sådant :/ beteendestörningar och missbehandling i stil av obekväma kostymer, hattar etc. där man ser att hunden känner sig obekväm. Det går att få tillräckligt roliga bilder av att fota i olika vinklar eller när hundarna springer och hoppar av galen glädje 😀
  MVH

  Svara
 2. Eva H

  Får erkänna att jag funderade över den lille du delat igåt. Corgin som studsade och steppade för att bollen skulle kastas. Satt o funderade på om det var stress eller inte.
  Håller helt med dig i detta! Man kan bli smått galen på folk som skrattar åt t.o.m. sina egna och inte förstår. (Fast just brist på förståelse ska kanske förlåtas möjligen?) Tänk vad många hundar får leva med!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Just den corgin tyckte jag verkade mycket mer exalterad över leken än stressad, därför delade jag den 🙂 En glad hund som ville leka med en ägare som faktiskt lekte med hunden 🙂 Jag tycker inte man kan förlåtas bara för att man inte förstår bättre. Man måste ju tänka själv och se till djurets bästa. Sen har ju amerikanarna en väldigt speciell syn på sig själva och deras “rätt” till allting här i världen. Diskuterade med en som tyckte att om man har lagar som i Sverige så kan ju ingen som arbetar ha hund. Jag svarade att det är ingen mänsklig rättighet att ha hund och att deras synsätt alltid utgår ifrån vad som passar ägaren inte vad hunden behöver! Hoppas det gick in…

   Svara
 3. Terése

  Finns ju massvis av sådana där exempel. Hundar som uppenbarligen inte mår bra och så skrattar folk. Jag är dock tämligen säker på att det är för att människor inte ser det vi ser, det är ju inte alla som kan läsa hund. Inte sagt att jag är någon expert precis, men ibland är det ju rätt så uppenbart.

  Bra att du påpekade det hela i fallet med huskyn. Har inte sett klippet själv dock.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.