Hundbajskriget i Umeå

Umeå kommun har beslutat att ta bort alla hundlatriner i kommunen för att spara pengar. Det gick inte så bra kan man nog säga då skiten “växer på hög” nu. Läs mer här.

Alla har ett ansvar. Självklart ska hundägare plocka upp efter sina hundar av flera skäl (smittspridning, för att det inte ser trevligt ut och för att skona dom som inte har hund) men det är inte möjligt att gå en hel promenad med en hundbajspåse i handen. Man måste ju ha någonstans att kasta den! Vi har nu små hundar och skulle klara oss rätt bra med tanke på hur lite våra skiter men tänk de som har stora hundar?

En del vill införa hundskatt igen. De som äger hund får en extraskatt för att kommunen ska tillhandahålla latriner + tömning. Låter inte heller som en helt optimal lösning då latrinerna används av fler än bara hundägare. Vi som betalar skatt i Sverige betalar ju även för städning av gator efter festivaler, helgnöjen osv. Ska vi som inte dricker alkohol eller är ute på krogen få skatterabatt eftersom vi inte skräpar ner i stan? Jo det ser förjävligt ut i centrum efter vissa helger. Som att ett gäng apor gått lös. Utvällta sopkorgar, spyor, kiss och andra mindre fräscha saker ska man zickzacka mellan. För att inte tala om alla hamburgerkartonger, burkar, muggar som ligger slängt här och var. Där delar vi ju alla på uppstädningen.

Ja hoppas Umeås hundägare får tillbaka sina latriner snart! Annars kommer man inte vilja besöka stan igen. Speciellt inte på sommaren i värmen!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Hundbajskriget i Umeå”

  1. Jobus

    Här i Österrike måste skatt för hund betalas… Jag betalar lite under 3000kr per ÅR för mina tre Chihuahuas… Uppenbarligen används dessa pengar till att bygga hundrastgårdar och för gratisbajspåsar ex. Men jag gillar inte hundrastgårdar (promenader är viktigare i min åsikt, och gårdarna är så små och har kryphål överallt). Och bajspåsar köper jag själv. Ett år kom det även ut att pengarna används till att bygga dagis och andra saker som inte ens hade med hund att göra. Katastrofalt.
    Som med allt annat… De som tar ansvar måste straffas för andras lathet…
    MVH!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.