Skvallerkurs

Bild

Idag har vi varit på skvallerkursHundhuset. Det är så roligt att träffa engagerade och nya hundägare varje gång! Alla borde verkligen gå kurs med sin hund!

Det vi tar med oss är att Alf behöver betydligt längre avstånd till andra hundar än vad vi har förstått. Att han tokstirrar på oss och vill ha godis är ett sätt för honom att komma undan den andra, obehagliga hunden, inte ett avslappnat sätt att passera hundar. Vi måste skapa positiva minnen och situationer så att han slappnar av allt mer. Vi har förhoppningen om att han ska tycka det är helt ok att passera andra hundar, avslappnat och avstpännt.

Vi ska börja på en nivå där Alf tycker att det är okej. Från och med nu ska alla hundmöten bli positiva och går det inte att få dom positiva så ska vi avsluta positivt efteråt iaf. Nu är d snövallar och d går inte alltid att gå undan eller vända om men då kan vi avsluta och fortsätta när Alf fått lugna ner sig och är glad igen.

Alf ska inte heller behöva utsättas för situationer han inte tycker om, även om han gör lekinviter så behöver han inte leka med alla hundar. Han får ha sina kända kompisar och i övrigt ska vi bara träna på att vara lugna och avslappnade kring andra hundar.  Mattes lilla ♥

HH

Alf på kursNu känns det bra när vi har verktygen att fortsätta!

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 Svar på “Skvallerkurs”

 1. Anna

  åh vad kul att höra någon som också tränar på just det här! Jag och min rottis går skvallerkurs just nu och jag tycker det är väldigt utvecklande. Vi började smått i höstas men jag var inte lika konsekvent som nu: senaste veckorna har jag verkligen koncentrerat mig på skvallerträningen till max och långsamt ger det resultat 🙂 Det är skönt också att kunna vara i ett sammanhang där ingen dömer de andra för hundens agerande mot andra hundar, eftersom alla är på kursen av samma anledning 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja det var en jättebra kurs och jag har fått ny förståelse för varför han reagerar som han gör! Nu ska vi se framåt och vi ska träna stenhårt! (korta pass så klart men målmedvetet). Han ska inte behöva vara rädd mer. Lilla gubben! 🙂 Roligt att ni också går. berätta gärna hur det går för er och framsteg och tips 🙂 Alltid kan man lära sig av varandra.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.