Alf överraskar

Ibland blir man helt ställd. Vi tänkte ta tag i det här med vardagslydnaden igen. Ibland behöver man påminna och repetera. Alf får ju oftast göra precis vad han vill på promenaderna vilket gör att han lite styr och ställer. Så matte preparerade fickorna med godis och på vägen hem skulle Alf få göra lite lydnadsövningar; gå fot, gå framför, gå bakom, front, ingång höger/vänster osv. Matte hade förberett sig på att kräva lite längre uppmärksamhet av Affe som så snabbt godisen är i munnen tappar kontakten och vill gå iväg och lukta. Men, vad händer då?

Jo hela vägen hem, genom villaområdet, förbi fotbollsplanen och genom hundmöten så sköter sig affe perfekt! Håller kontakten, om än viss påminnelse om att det fanns godis att tjäna på det hela, så klarade vi 4 (!) hela hundmöten utan skäll. Fantastiskt! Det går inte att göra annat än bli stolt över lillkillen. Han kan. Det hänger bara på oss att använda det och ibland kräva lite mer fokus än vad vi vanligtvis ställer som krav på honom.

Men för att inte stanna upp i träningen så har vi anmält oss till skvallerkurshundhuset i januari 🙂 Letade och såg att dom ordnar en specialsökkurs i Piteå i januari men den kostar 2400 kr och det känns lite saftigt just efter jul. Det får bli vårt mål senare i år.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.